Puntje voor Vitesse, puntje voor Excelsior

Foto: Puntje voor Vitesse, puntje voor Excelsior

Vitesse en Excelsior hebben op zaterdagavond allebei één puntje overgehouden aan hun onderlinge duel. In de GelreDome hadden de gasten de eerste helft het beste van het spel, maar na de pauze kwam de thuisploeg bovendrijven. Desondanks werd er dus niet gescoord.

Brilstand is eindstand bij Vitesse-Excelsior

De Arnhemmers van oefenmeester Phillip Cocu trokken vorige week aan het langste eind in de Gelderse derby tegen NEC (1-3), maar maakten tegen Excelsior geen beste indruk in de openingsfase. Toch leek de thuisploeg een penalty te krijgen na een vermeende handsbal van Gyan de Regt. Arbiter Joey Kooij wees weliswaar naar de stip, maar werd teruggefloten door de videoscheidsrechter van dienst.

Excelsior werd een paar keer behoorlijk dreigend via Couhaib Driouech en Nikolas Agrafiotis, en daar stelde Vitesse eigenlijk weinig tegenover. Carlens Arcus schoot wel op doel, maar zijn poging was betrekkelijk ongevaarlijk.

Rollen omgedraaid

In de tweede helft lieten de Arnhemmers een hele andere kant van zichzelf zien. Ze begonnen steeds beter te voetballen en doelman Stijn van Gassel van Excelsior moest een paar keer ingrijpen, bijvoorbeeld toen Joel Voelkerling Persson gevaar stichtte. Melle Meunsteen en Million Manhoef probeerden het eveneens en aan de andere kant van het veld verijdelde Eloy Room een poging van Agrafiotis.

Vitesse perste er een slotoffensief uit en Van Gassel werd flink aan het werk gezet (bijvoorbeeld door Mica Pinto en Marco van Ginkel), maar hij bleef op de been. Het bleef dus ook 0-0.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie