Preview: Bundesliga gaat van start met topper tussen Leipzig en Bayern München

Foto: Preview: Bundesliga gaat van start met topper tussen Leipzig en Bayern München

Na ruim twee maanden winterstop gaat de Bundesliga eindelijk weer van start. De eerste wedstrijd sinds het WK is direct een kraker. RB Leipzig krijgt bezoek van koploper Bayern München. Kan Leipzig inlopen op de koploper of weet Bayern verder uit te lopen op de concurrentie? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd RB Leipzig – Bayern München.

RB Leipzig: teaminfo en vorm

De ploeg van trainer Marco Rose begon matig aan het seizoen met slechts vier punten uit de eerste vijf speelrondes. Sinds oktober heeft de ploeg echter de weg naar boven teruggevonden. De laatste nederlaag van RB Leipzig dateert van 17 september. Sindsdien werd er zes keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld door de club. Door deze sterke reeks staat Leipzig momenteel derde in de Bundesliga. De achterstand op Bayern is momenteel zes punten.

Christopher Nkunku is net als vorig seizoen de sterspeler van Leipzig. De Franse aanvaller heeft al twaalf doelpunten gemaakt dit seizoen en hij is daarmee de topscorer van de competitie. Samen met middenvelder Dominik Szoboszlai, die al zeven assists gaf dit seizoen, zorgt hij voor de aanvallende impulsen van Leipzig.

Rose moet het tegen Bayern helaas zonder Nkunku doen. Dit is een enorme aderlating voor de ploeg, maar met Timo Werner, Emil Forsberg en Dani Olmo lopen er genoeg goede spelers rond die hem kunnen vervangen. Naast Nkunku moet Leipzig het doen zonder aanvoerder Péter Gulácsi. Janis Blaswich, die overkwam van Heracles, is zijn vervanger.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Bayern München: teaminfo en vorm

De standaarden liggen immens hoog in Beieren. Bayern München moet altijd winnen. De club begon geweldig aan de competitie, maar zakte in september een beetje weg. Uiteindelijk zakte de ploeg naar de vijfde plaats van de Bundesliga. Sinds oktober werden alle Bundesliga-wedstrijden echter gewonnen en daardoor wist Bayern München de koppositie weer te veroveren.

De ziekenboeg van Bayern zit aardig vol. Zo heeft aanvoerder Manuel Neuer zijn been gebroken waardoor hij maanden afwezig zal zijn. Sven Ulreich zal hem de komende tijd gaan vervangen. Verder zijn Lucas Hernández, Noussair Mazraoui en Sadio Mané momenteel afwezig. Hernández liep zijn blessure op tijdens het WK en ligt er het hele seizoen uit. Daarom heeft Bayern uiteindelijk Daley Blind transfervrij aangetrokken.

Bayern heeft vier punten voorsprong op de nummer twee van de competitie. Daardoor lijkt er nog enige spanning in de competitie te zitten, maar als er naar andere cijfers wordt gekeken lijkt dit toch tegen te vallen. De Beierse ploeg heeft namelijk een doelsaldo van +36. RB Leipzig volgt als tweede ploeg met een positief doelsaldo van +9. Bayern München scoort erop los dit seizoen en incasseert weinig doelpunten.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip RB Leipzig – Bayern München

Voor de winterstop verkeerden beide ploegen in topvorm, maar het is onduidelijk wat een lange periode zonder officiële wedstrijden doet met een ploeg. Bayern blijft voor de bookmakers de favoriet voor deze wedstrijd. Uiteindelijk zal de kwaliteit van de spelers van Bayern het verschil moeten maken. Tip: wedden op ‘Bayern München wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.83 bij Circus.

Bayern München wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie