Penaltykiller Olij hoopt op Noppert-scenario

Foto: Penaltykiller Olij hoopt op Noppert-scenario

Sparta plaatste zicht ten koste van FC Utrecht voor de finale van de play-offs om een Europees ticket. Dat was mede te danken aan doelman Nick Olij, die in De Galgenwaard al uitblonk en ook tot held uitgroeide in de penaltyreeks op Het Kasteel.

Uitblinkende Olij

Olij onderscheidde zich in beide duels met katachtige reflexen en fantastische reddingen, maar blijft ondanks zijn heldenrol bescheiden. Na afloop van het duel deelde de doelman, geciteerd door De Telegraaf, vooral de complimenten uit aan zijn teamgenoten. “Laat ik voorop stellen dat ik vooral géén held ben. Ik vind het zelf namelijk onwijs knap hoe de jongens de penalty’s maakten. Onder deze omstandigheden en onder deze druk, ga d’r maar aanstaan. Petje af.”

Dat zijn teamgenoten de strafschoppen zo goed namen had Olij vooraf eigenlijk niet gedacht. De keeper onthulde dat er getraind was op de strafschoppen, maar dat het niet al te best ging. “Het zag er niet uit. Ik hield mijn hart vast als ik zag hoe wij ze namen.” Toch verliep de serie bijna vlekkeloos, afgezien van de mispeer van Adil Auassar.

Olij zelf verklapte nooit ermee bezig te zijn op trainingen. “Het voegt voor mij niets toe. Ik bereid me zelf mentaal voor en wil weten hoe ‘zij’ hun laatste penalty’s hebben genomen. Mijn intuïtie doet de rest. Het klinkt heel gek, maar ik vind het slecht voor mijn vertrouwen.” Volgens de doelman is het vooral een mentaal spelletje. “Ik kijk voortdurend naar de penaltynemer. Het begint al als een speler aan komt lopen. Dan probeer ik te kijken of hij naar een hoek kijkt. Voordat de bal wordt ingeschoten, heb ik al een hoek gekozen.”

Olij in Oranje

In ieder geval kan Olij niet meer stuk bij de Sparta-aanhang die continu ‘Olij in Oranje’ scandeerden op de tribunes. Hoewel de roep steeds groter wordt voor een oproep voor Oranje, daar laat bondscoach Ronald Koeman de Sparta-doelman voorlopig nog links liggen. ” Toch heeft de doelman de hoop nog niet opgegeven, die verwijst naar sc Heerenveen-doelman Andries Noppert. “Bij hem is het wel gebeurd, bij mij nog niet. We gaan zien wat de toekomst brengt.”

Moet Olij een kans krijgen van Koeman?

  • Ja, absoluut
  • Nee, is niet goed genoeg
172+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie