‘Opvolger Timber bij Ajax loopt al in Eredivisie rond’

Foto: ‘Opvolger Timber bij Ajax loopt al in Eredivisie rond’

Jurriën Timber lijkt komend weekend zijn transfer van Ajax naar Arsenal FC, dat zo’n 42 miljoen euro zal betalen, rond te gaan maken. De grote vraag is nu wie hem op gaat volgen in het hart van de Amsterdamse defensie.

Zou Mees Hilgers de ideale vervanger van Timber zijn?

Als het aan redacteur en data-expert Sam Planting van Voetbal International ligt, kijkt Ajax eens naar Mees Hilgers van FC Twente. Planting zag Hilgers ‘het afgelopen seizoen een grote stap in zijn ontwikkeling maken’ bij de Tukkers, zo schrijft hij.

Planting vermoedt dat Hilgers zelf wel naar Ajax zou willen. “Wil hij in aanmerking komen om op de bomvolle kandidatenlijst voor de centrale defensie van Oranje te raken, dan is een overstap naar een binnenlandse topclub een logische keuze.”

Verbeterpunten zijn er nog voldoende voor de 22-jarige mandekker. “Aan de defensieve zijde zijn er nog vraagtekens. Zo had de jonge centrumverdediger het in de tweede seizoenshelft meermaals flink lastig tegen fysieke spitsentypes en moet hij ook qua hardheid nog groeien.”

Lastig verhaal

De vraag is bovendien of Twente wel mee wil werken. “De verrassingsploeg van 2022/23 verkocht met Ramiz Zerrouki en Václav Cerny al twee van de grote uitblinkers voor flinke transfersommen. Of het ook bereid is in de achterste linie een sterkhouder te laten vertrekken, moet nog blijken”, weet Planting.

Directeur Jan Streuer liet recent al doorschemeren dat Twente graag het contract van Hilgers, dat nu nog tot medio 2024 doorloopt, wil verlengen. “De gesprekken verlopen positief. Ik verwacht hier snel meer nieuws over.”

Ajax moet voor Hilgers gaan

  • Eens
  • Oneens
1677+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie