Opstellingen WK-finale: Argentijnse verrassingen, goed nieuws voor Frankrijk

Foto: Opstellingen WK-finale: Argentijnse verrassingen, goed nieuws voor Frankrijk

Vandaag om 16.00 uur is het dan zover in Lusail, Qatar: de WK-finale begint! Argentinië neemt het hierin op tegen Frankrijk. Wordt de ultieme bekroning van Lionel Messi in zijn laatste WK-wedstrijd ooit gerealiseerd? Of gaat Frankrijk, onder aanvoering van sterspeler Kylian Mbappé, voor de tweede keer op rij er met de wereldbeker vandoor?

Argentinië speelde, na de veelbesproken kwartfinale met Nederland, overtuigend in de halve eindstrijd tegen Kroatië. Lionel Messi en Julián Álvarez ontpopten zich tot de uitblinkers. De verdediging van de Argentijnen is heel het toernooi ook al goed te noemen, waarbij het zeer weinig kansen weggeeft. Vooraf aan de finale ging het er vooral over het systeem dat bondscoach Lionel Scaloni zou kiezen.

Er werd veel geschreven over de terugkeer naar de 5-3-2-formatie, waarin ze ook speelden tegen Oranje. Het werd echter 4-4-2, met de verrassende terugkeer van Ángel Di María. Tegen de startte hij vanaf de bank en zou geen minuten meer maken. Nu is hij toch fit genoeg om te starten. Dat geldt niet voor Marcos Acuña die naar verluidt op het laatste moment afhaakte. Dat betekent goed nieuws voor Nicolás Tagliafico, die Acuña in het vorige duel al verving vanwege een schorsing. Doordat de Argentijnen met vier verdedigers aantreden, moet Lisandro Martínez het met een reserverol doen.

Frankrijk

De weg naar titelprolongatie gaat voor Frankrijk zeker niet met twee vingers in de neus. Tegen Engeland kwam het bij de laatste acht goed weg, terwijl Marokko in de halve finale meerdere periodes de betere ploeg was. Door de uitbraken met de snelle aanvallers vindt Les Bleus het zeker niet erg om zich af en toe terug te trekken. In aanloop naar de eindstrijd ging het vooral over het griepvirus dat heerste in de selectie.

Bondscoach Didier Deschamps kreeg echter goed nieuws. Jules Koundé en Raphaël Varane waren op tijd hersteld en kunnen gewoon aantreden. Daarnaast keren Dayot Upamecano en Adrien Rabiot weer terug in het elftal. Dit gaat ten koste van Ibrahima Konaté en Youssouf Fofana. Er gingen geruchten dat er een verrassing in de spits zou zijn, met Marcus Thuram die eventueel Olivier Giroud kon vervangen. In de praktijk kreeg de ervaren AC-Milan aanvaller toch de voorkeur.

Wie wordt de wereldkampioen?

  • Argentinië
  • Frankrijk
168+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:19
14+
Wilfred Genee ‘cancelt’ Vandaag Inside-gast
12:48
240+
‘Excelsior zwaar benadeeld tegen Ajax’
12:10
226+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
12:00
42+
Waarom Mikautadze bij Ajax nooit gaat slagen
11:46
118+
ESPN-analisten kraken ‘kelderklasse-speler’ Ajax
11:35
172+
Grote zorgen om Brobbey-situatie: ‘Het is gek’
11:15
198+
‘Transfergekte bij Manchester United aanstaande’
10:44
212+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
105+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
114+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
164+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
179+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
238+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
258+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
538+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2517+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
834+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
205+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
92+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie