Opstellingen AZ-West Ham: teruggekeerde krachten strijden voor finale

Foto: Opstellingen AZ-West Ham: teruggekeerde krachten strijden voor finale

AZ maakt zich klaar voor de strijd om de finale van de Conference League. De basisploeg van trainer Pascal Jansen is bekend en ook tegenstander West Ham United heeft doorgegeven met wie ze gaan spelen. Check hieronder de opstellingen.

Opstellingen return halve finale Conference League: AZ – West Ham United

Sterspelers keren terug bij AZ

AZ gaat in een op papier sterkere formatie aantreden dan vorige week, toen met 2-1 werd verloren. Sterspelers Milos Kerkez, Jesper Karlsson en Dani de Wit zijn er weer bij. Uiteraard staat ook spits Vangelis Pavlidis in de basis. De linkerflank bestaat weer uit de snelle Hongaar Kerkez en de behendige Zweed Karlsson. De Wit moet nog genoegen nemen met een bankplaats. De aanvallende middenvelder keert terug na maandenlang blessureleed en is nog niet klaar voor een basisplek.

De Alkmaarders gaan in het eigen AFAS Stadion voor de eerste finaleplaats in 42 jaar. De vorige en enige Europese finale in de AZ-geschiedenis was in 1981. Ipswich Town was over twee duels toen te sterk. AZ strijdt ook om een 18-jarige nachtmerrie te verwerken. In 2005 was AZ in de halve finale van de UEFA Cup dicht bij een finaleplaats. Op het nippertje scoorde Sporting Portugal in de verlenging de 3-2, waardoor AZ was uitgeschakeld na (eveneens) een 2-1 uitnederlaag. Lukt AZ het deze keer wel? De aftrap in Alkmaar is om 21.00 uur.

AZ Alkmaar
West Ham
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 18 mei 2023 21:02.

Gaat AZ de finale halen?

  • Ja
  • Nee
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie