Martínez blikt terug op Belgisch WK-drama

Foto: Martínez blikt terug op Belgisch WK-drama

Het WK werd voor Roberto Martínez zijn laatste klus als bondscoach van België. Direct na de uitschakeling in Qatar maakte de Spaanse coach bekend te stoppen als bondscoach. In Het Laatste Nieuws blikt hij terug op het toernooi.

Martínez zag de bui al hangen. “Ik wist tegen Egypte al dat we niet klaar waren”, zei de inmiddels werkloze trainer. “Er viel niets op zijn plaats. We waren niet in balans. Psychologisch ook niet. Pas twee dagen voor de match tegen Kroatië waren we klaar.”

In de maanden in aanloop naar het WK waren de verhalen rondom De Rode Duivels ook al niet positief. Desalniettemin vindt Martínez dat hij zichzelf niets kan verwijten. “Als ik de voorbij jaren analyseer, dan kan ik goed slapen hoor. Alle beslissingen die ik maakte, waren de juiste.”

De Spaanse trainer vindt dat hij loyaal is gebleven naar de Belgische bond. “Ik had doorheen de jaren kansen genoeg om te vertrekken. Verschillende clubs schotelden mij mooie projecten voor. Maar ik wilde de cyclus beëindigen. Ik heb alles gegeven – ik gaf mijn leven voor deze job.”

Martínez had in zijn tijd als Belgisch bondscoach te maken met (de druk van) een gouden generatie. Prijzen wist de Spaanse trainer niet te winnen. Wie de Spaanse coach gaat opvolgen, moet nog bekend worden. Louis van Gaal werd al met de functie in verband gebracht.

AZ Alkmaar
Excelsior
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 februari 2023 17:26.

Heeft Martínez een punt?

  • Ja
  • Nee
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie