Liverpool geniet van Gravenberch: “We zien weer de Ryan van Ajax”

Foto: Liverpool geniet van Gravenberch: “We zien weer de Ryan van Ajax”

Pepijn Lijnders ziet Ryan Gravenberch momenteel opleven bij Liverpool, na een moeizaam seizoen bij Bayern München. De 21-jarige middenvelder haalt zijn oude niveau van zijn tijd bij Ajax weer.

Lijnders is zeer te spreken over opgeleefde Gravenberch

Richting het League Cup-treffen met Bournemouth schoof Lijnders dinsdag aan bij de persconferentie. Het ging al snel over Gravenberch, die goed is gestart op Anfield. “We zien nu weer de Ryan van Ajax. Daarom is het zo belangrijk welke club je kiest. Als een speler niet speelt, krijgt hij geen vertrouwen. En we weten dat een speler zonder zelfvertrouwen niet dezelfde speler is”, aldus de assistent van Jürgen Klopp.

Ideale nummer 8

Lijnders snapt niet waarom het voor Gravenberch niet wilde vlotten in Beieren. “Maar toen hij hier kwam, wisten we dat we een speciale speler hadden als we hem het volledige vertrouwen zouden geven en hem op de training en met goede gesprekken zouden laten zien wat onze ideeën zijn. Met zijn inzicht en zijn techniek heeft Ryan alles in huis voor de nummer 8-positie. Hij komt voor de goal, heeft een goed schot en heeft de mentaliteit om te scoren”, klonk het. “Ik vind het leuk als de selectie een beetje meer oranje is.”

Lijnders legt uit wat de criteria zijn bij het scouten van nieuwe spelers. “Wat ik mooi vind, is dat onze benadering na zeven jaar nog steeds hetzelfde is. We willen dat onze beste spelers aan de bal zijn en dat we altijd klaar staan voor de counterpressing. Onze spelers maken het verschil, niet wij als staf. Wij willen technisch vaardige spelers die ons als team beter maken. Als staf moet je hun kwaliteiten zien. Ryan moet je bijvoorbeeld de ruimte geven, zodat hij met zijn dynamiek de vrijheid heeft om te voetballen. Een gelukkige jongen speelt beter dan degene die doet wat de trainer hem vertelt. Wij hebben de juiste mix gevonden dit seizoen en dat is mooi.”

Wordt Gravenberch een steunpilaar van Liverpool?

  • Dat zit er zeker in!
  • Dat is wat te hoog gegrepen
176+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie