League Cup: Gakpo en Kluivert scoren, West Ham verslaat Arsenal

Foto: League Cup: Gakpo en Kluivert scoren, West Ham verslaat Arsenal

West Ham United heeft Arsenal uit de Engelse League Cup geknikkerd. In de Londense derby wonnen The Hammers met 3-1 tegen de topploeg, mede door een goal van Mohammed Kudus. Cody Gakpo en Justin Kluivert kwamen beiden tot scoren bij Bournemouth – Liverpool, waarna Darwin Núñez het treffen op geweldige wijze besliste.

Bournemouth – Liverpool

Bij Liverpool kreeg aanvoerder Virgil van Dijk rust, terwijl ook Ryan Gravenberch plaatsnam op de reservebank. Cody Gakpo mocht het laten zien als spits, terwijl bij Bournemouth Justin Kluivert aan de aftrap stond. Hij vormde aan de linkerkant een tandem met oud-AZ’er Milos Kerkez. Na een half uur maakte Gakpo de eerste goal van de wedstrijd. Een afgeslagen hoekschop werd opnieuw ingebracht, waarna de Oranje-aanvaller afrondde vlak voor het vijandelijke doel.

The Cherries kwamen in het tweede bedrijf terug en weer was de treffer van Nederlandse makelij. Scoren met het hoofd is niet bepaald een wapen van Kluivert, maar hij bewees dat hij dat wel kan. De oud-Ajacied stond bij de tweede paal te wachten om van dichtbij binnen te knikken: 1-1. Niet veel later was het toch weer Liverpool dat de voorsprong pakte, en ook nog op geweldige wijze. Darwin Núñez kwam aan de linkerkant in balbezit, kapte naar binnen en schoot prachtig raak boven Andrei Radu: 1-2. Het bleek ook de beslissing in de wedstrijd. Liverpool schaart zich bij de laatste acht.

West Ham United- Arsenal

De Londense derby tussen West Ham United en Arsenal was een van fraaiste affiche in de achtste finales van de League Cup. Bij de gastheren stonden de oud-Ajacieden Edson Álvarez en Mohammed Kudus in de basis, terwijl Mikel Arteta smaakmaker Martin Ödegaard rust gunde. Het waren echter The Hammers die het sterkst voor de dag kwamen. Na een ruim kwartier werd de ban gebroken door een eigen treffer van Ben White: 1-0.

In de tweede helft besliste de ploeg van David Moyes het treffen. Kudus maakte zijn tweede doelpunt in dienst van de Londenaren, waarna Jarrod Bowen er zelfs 3-0 van maakte. Een sterk staaltje van West Ham, dat in de blessuretijd alleen nog een eretreffer van de ingevallen Ödegaard moest slikken. Arsenal ligt zo vroeg uit het bekertoernooi, terwijl West Ham de koker ingaat voor de kwartfinale.

Overige uitslagen

Chelsea – Blackburn Rovers 2-0

Everton – Burnley 3-0

Ipswich Town – Fulham 1-3

Gunstig voor PSV dat Arsenal steeds meer steken laat vallen?

  • Ja, daar valt thuis best iets tegen te halen
  • Nee, dat is weer een kansloos verhaal
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie