Kuyt blijft strijdbaar: ‘Als we eruit komen, gaan we mooie dingen beleven’

Foto: Kuyt blijft strijdbaar: ‘Als we eruit komen, gaan we mooie dingen beleven’

ADO Den Haag-trainer Dirk Kuyt wist vrijdagavond opnieuw niet met zijn ploeg tot een overwinning te komen. Op bezoek bij Telstar kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Daardoor blijft de crisis aanhouden in Den Haag, maar Kuyt blijft nog altijd strijdbaar.

Kuyt vertelde tegenover de camera’s van ESPN niet bang te zijn voor een ontslag en sprak een eventuele evaluatie in de winterstop tegen. “Ik weet niets van een evaluatie. Ik voel alleen veel vertrouwen van de mensen die boven mij staan. Dat hebben ze me net nog verteld.”

ADO-supporters

De oefenmeester heeft er vertrouwen in dat ADO uit het dal weet te klimmen. “Ik weet hoe het in het voetbal werkt, maar we blijven gaan en doen alles omdat ze geloven in waar ze mee bezig zijn. Het kan soms tegenzitten, maar als we eruit komen, gaan we mooie dingen beleven. Dat gun ik de supporters en ADO. Dat de supporters een beetje tegen me zijn op dit moment, begrijp ik ook, want het moet beter – en het wordt ook beter.”

Ondanks de onvrede van de supporters zegt Kuyt goed overweg te kunnen met de aanhang van ADO. “Met veel supporters heb ik goed contact. Zij willen dat het goed gaat met ADO en tonen emotie, die ik begrijp. Als er iemand roept dat ik weg moet, het zij zo, maar als ik drie keer win, roepen ze het tegenovergestelde. Dat is voetbal, ik trek me er niet veel van aan. Ik wil voor hen wedstrijden winnen.”

Bingoal Stadion

Eerste Divisie

16 november 2022

20:00

ADO Den Haag
Roda
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 16 november 2022 19:58.

Moet ADO afscheid nemen van Kuyt?

  • Ja, dat is beter voor alle partijen
  • Nee, Kuyt moet de tijd krijgen
46+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie