KKD krijgt prachtig slot dankzij Heracles en PEC

De titelstrijd in de Keuken Kampioen Divisie krijgt een schitterende apotheose. In de voorlaatste speelronde wonnen Heracles Almelo en PEC Zwolle allebei, waardoor zij met een identiek puntenaantal aan de laatste wedstrijd beginnen.

Heracles dankt Hansson

Heracles begon de 37ste speelronde van het KKD-seizoen als koploper, maar slechts op basis van doelsaldo. Met een uitwedstrijd tegen NAC had de formatie van John Lammers op papier de lastigste opdracht van beide titelkandidaten. Dat bleek ook wel in het Rat Verlegh Stadion, waar beide teams in de eerste 45 minuten weinig kansen tot stand brachten.

In de 56ste minuut wist Heracles de ban dan toch te breken. De Almelose formatie kreeg de mogelijkheid om een tegenaanval op te zetten en uiteindelijk mocht Emil Hansson de beslissende zet geven: 0-1. NAC ging in het resterende half uur op zoek naar de gelijkmaker, maar meermaals wist doelman Michael Brouwer zijn team overeind te houden. Marko Vejinovic en Lasse Wehmeyer tilden de marge zelfs nog naar 0-3.

PEC Zwolle wint ook

PEC Zwolle verloor maandagavond nog met 2-1 bij Jong PSV. Die misstap kan zomaar eens cruciaal blijken te zijn voor de titelkansen, maar vrijdag maakte het elftal van Dick Schreuder geen fout. Roda JC Kerkrade werd met 3-1 opzij gezet.

Bram van Polen had vroeg in de wedstrijd al de 1-0 op de schoen, maar zijn inzet raakte de paal. Een strafschop van Lennart Thy zorgde alsnog voor de openingstreffer. Haris Medunjanin maakte er zelfs nog 2-0 van. Lennard Hartjes bracht de spanning weer terug, maar via Tolis Vellios werd het in de eindfase alsnog 3-1. Vanwege vreugdebier werd de wedstrijd kortstondig gestaakt.