Gibraltar weer ruim onderuit in Oranje-poule, Rusland boekt tweede zege

Gibraltar heeft in aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Nederland ook de tweede wedstrijd in de poule met ruime cijfers verloren. Op bezoek bij Montenegro kon de dwergstaat alleen in de eerste helft nog aardig meekomen. Tegelijkertijd boekte Rusland een thuisoverwinning op Slovenië

Montenegro – Gibraltar

Voorafgaande het treffen met Oranje dinsdag, reisde Gibraltar af naar Montenegro. Na de 0-3-nederlaag tegen Noorwegen wist het kleine landje dat het wederom een moeizame wedstrijd tegemoet zou gaan. Na 25 minuten kwam het achter via Fatos Beciraj. Even later tekende het echter de gelijkmaker aan, via Reece Styche. Nog voor rust stelden de Montenegrijnen orde op zaken, om in de tweede helft uit te lopen naar 4-1. Marko Simic, Zarko Tomasevic en sterspeler Stevan Jovetic verzorgden de productie.

Rusland – Slovenië

Beide landen waren de kwalificatie goed begonnen: de Russen versloegen Malta, terwijl Slovenië Kroatië verraste. Dit duel kende drie doelpunten, allemaal gemaakt in de eerste helft in een tijdsbestek van tien minuten. Bij Rusland worden de goals meestal gemaakt door Artem Dzyuba en dit keer vormde geen uitzondering. De spits van Zenit Sint-Petersburg was twee keer trefzeker en zette zo zijn land op het goede spoor. Atalanta Bergamo-middenvelder Josip Ilicic kwam nog snel met de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwamen de Slovenen niet.

Gaat Oranje héél dik winnen van Gibraltar?