‘Afgrijselijk voor Bosz en Slot, Stengs uitblinker tegen F-garnituur’

Foto: ‘Afgrijselijk voor Bosz en Slot, Stengs uitblinker tegen F-garnituur’

Het Nederlands elftal sloot de EK-kwalificatiecyclus af met een 0-6 overwinning op Gibraltar. Een zege die volgens de ochtendkranten niet veel om het lijf had. Een overwinning stond immers min of meer al vast, alleen was de vraag hoe hoog de uitslag zou uitvallen. Wel zagen de ochtendkranten een duidelijke uitblinker in de persoon van Calvin Stengs.

Hinderlijk Gibraltar

“Stengs geeft kleur aan afsluiter”, luidde de kop van het Algemeen Dagblad. “Oranje speelde een stuk geïnspireerder dan in maart in de Kuip tegen Gibraltar (destijds 3-0), uiteindelijk leidend tot een ruime zege waar prima mee te leven viel”, concludeerde de krant. Tegenstander Gibraltar beperkte zich volgens het AD slechts tot drie zaken. “Tijdrekken, kleine overtredingen en hinderlijk in de weg lopen: dat was zo ongeveer de tactiek van de nummer 198 op de FIFA-wereldranglijst, dat de schade in zijn thuisduels doorgaans nog redelijk weet te beperken. Oranje trachtte daar snel combinatiespel tegenover te zetten. In het bijzonder over de vleugels, met overlappende backs én buitenspelers: Stengs en Donyell Malen.”

F-garnituur uitsluiten

Ook De Telegraaf benoemt het spel van Gibraltar, dat voor trainers van topclubs niet goed was voor de gemoedstoestand. De ochtendkrant zag dat Louis van Gaal de wedstrijd ‘met een grote glimach’ aanzag, maar dat het niet gold voor andere trainers. “Die smile zal bij PSV-trainer Peter Bosz, Feyenoord-coach Arne Slot en een aantal van hun buitenlandse collega’s met spelers in het Nederlands elftal ver te zoeken zijn geweest. Gibraltar schopte naar alles wat bewoog en met name Mats Wieffer en Joey Veerman moesten dat bezuren.” De krant is dan ook van mening dat dit soort duels eigenlijk niet meer moeten plaatsvinden. “Een discussie om de grote landen in kwalificatiereeksen niet meer tegen deze F-garnituur te laten spelen, is op zijn plaats.”

De Volkskrant zag ook Stengs uitblinken in een ‘vrij loze exercitie’. “Maar anderzijds was het gewoon weer aangenaam, om een of andere reden, om bepaalde zaken, om individuele affaires eigenlijk. Door het goaltjes maken vooral, waarvan drie doelpunten van Calvin Stengs, die in zijn achtste interland van nul naar drie doelpunten sprong.”

Is Oranje een kanshebber om het EK te winnen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, maar wel een outsider
  • Nee, hebben er niks te zoen
1440+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie