Koeman hekelt ‘vervelend’ gedrag Gibraltar

Foto: Koeman hekelt ‘vervelend’ gedrag Gibraltar

Ronald Koeman heeft zich dinsdagavond lopen ergeren aan de spelers van Gibraltar. De bondscoach van het Nederlands elftal zag dat spelers van de thuisploeg in de slotfase opzichtig aan het tijdrekken waren. Dat werd tot ergernis van Koeman niet bestraft, die ook constateerde dat het Oranje ook geen goeds deed.

Koeman hekelt tijdrekken Gibraltar

Oranje won uiteindelijk met 0-6, maar Koeman vertelde op de persconferentie na afloop van de wedstrijd dat de score nog wel hoger had kunnen uitvallen. “Natuurlijk zijn er positieve dingen, omdat we er alles aan hebben gedaan om de score zo hoog mogelijk te maken. Alleen we hadden nog wat meer goals moeten maken.”

Koeman stelde dat het gedrag van de opponent daar ook niet aan mee hielp. “Op een gegeven moment werd het ook een beetje vervelend. Er waren een aantal situaties waarin zij overtredingen maakten. De scheidsrechter had waarschijnlijk ook medelijden met hen, want iedere doeltrap duurde 45 seconden. Het had beter gekund, maar het is oké.”

Tempo te laag bij Oranje

De bondscoach vond dat zijn middenvelders Teun Koopmeiners en Mats Wieffer het goed deden met hun loopacties, maar zag ook nog wel ruimte voor verbetering. “Maar ik vond dat we nog sneller hadden kunnen spelen, nog sneller van kant hadden kunnen wisselen. Als je niet gelijk een station overslaat en je speelt van poppetje naar poppetje, dan staan zij te wachten en dan is er weinig ruimte.”

Koeman begreep niet waarom er in de slotfase speler van Gibraltar naar de Nederlandse bank kwamen, waarna de bondscoach inging op het tijdrekken bij de doeltrappen. “De vierde man moest er ook wel om lachen. Dan stel je niet de norm die je normaal wel stelt in een wedstrijd, als de tegenstander beter is.”

Moeten landen als Gibraltar nog wel meedoen aan een kwalificatie of moet daar een voortraject voor komen?

  • Ja, geen probleem
  • Nee, die moeten in een voortraject komen
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie