Op deze positie moet Stengs zich richten bij Oranje: “EK is het doel”

Foto: Op deze positie moet Stengs zich richten bij Oranje: “EK is het doel”

Calvin Stengs was dinsdagavond de grote uitblinker namens Oranje in de 0-6 overwinning op Gibraltar. De buitenspeler scoorde maar liefst drie keer, wat ook meteen zijn eerste doelpunten voor het Nederlands elftal betekenden. Dat de aanvaller in zo’n goede vorm verkeert is volgens Stengs vooral te danken aan Feyenoord-trainer Arne Slot.

Hattrick-held Stengs

Met een hattrick achter zijn naam mocht Stengs de wedstrijdbal mee naar huis nemen. Maar dat deed de buitenspeler niet voordat al zijn ploeggenoten een handtekening op de bal hadden gezet. “Dat vond ik leuk”, vertelt de linkspoot in gesprek met het Algemeen Dagblad. “De bal gaat mee naar huis, die krijgt een mooi plekje.”

De doelpunten tegen Gibraltar betekenden de eersten in dienst van Oranje. “Ook tegen een tegenstander als deze is het mooi om er meteen drie te maken”, stelt Stengs. Tweeënhalf jaar geleden speelde de aanvaller zijn laatste interland tegen Gibraltar, maar scoren deed hij toen niet.

Stengs prijs Slot

Dat het rendement van Stengs dit seizoen omhoog is gegaan, is volgens Stengs vooral te danken aan Slot. “De trainer heeft me erg geholpen om de juiste focus te houden. Het ging al snel steeds beter.” De buitenspeler zegt goed in zijn vel te zitten. “Nu wordt het zaak om deze lijn door te zetten.”

De Feyenoorder hoopt op een plaats in de EK-selectie en lijkt zich daarbij vooral op de rechtsbuitenpositie te richten. Stengs is van mening dat hij in een ander systeem ook al een van de twee ‘tienen’ kan spelen, maar te ver vooruit kijken wil de aanvaller ook nog niet. “We zien het wel. De EK-selectie halen is nu het doel bij Oranje. Daar gaan we voor.”

Moet Stengs meer naar het EK?

  • Ja
  • Nee
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie