Kraaij tipt Koeman over ‘ideale’ positie Simons

Foto: Kraaij tipt Koeman over ‘ideale’ positie Simons

Hans Kraaij junior heeft er alle vertrouwen in dat Xavi Simons het gaat waarmaken in het Nederlands elftal. Waar de aanvallende middenvelder bij RB Leipzig er lustig op los scoort, daar staat de teller voor Oranje na tien interlands nog altijd op nul. Volgens Kraaij hoeft men niet te wanhopen en kan de wedstrijd tegen Gibraltar Simons over het dode punt heen helpen.

Andere positie gaat Simons helpen

Simons gaf zelf al aan dat hij zich er niet druk over maakt. “Ik weet dat het (de goal, red.) gaat komen en dat er mooie momenten voor mij komen in het Nederlands elftal. Daar ben ik zeker van, maar natuurlijk zit het wel in mijn achterhoofd.” Kraaij stelt bij ESPN dat Simons daar precies daarmee de vinger op de zere plek legt. “Hij is goed, maar nu zit het echt even bij hem in zijn hoofd. Het gaat er honderd procent uit komen, maar Ronald Koeman moet hem een handje helpen.”

Volgens Kraaij is het belangrijk de bondscoach van Oranje hem op vanaf de juiste positie laat spelen. “Bij PSV vorig jaar en nu ook bij RB Leipzig start hij wat breder op het veld en krijgt hij wat dichter bij de zijlijn de bal. Als Simons met Gakpo schuin achter Weghorst speelt, dan speelt hij vol in de drukte. Daar staan twee of drie ‘hijgers’ in zijn nek. Hij is geen ouderwetse nummer tien. Hij is de dribbelende, vrije tien die vanaf de zijkant moet komen, de eerste twee mannetjes passeert en dan de lange hoek zoekt.”

Scoren tegen Gibraltar

Kraaij denkt dat de wedstrijd tegen Gibraltar het perfecte moment is voor Simons om zijn eerste interlandgoal te maken. “Hij heeft het in serieuze wedstrijden bij PSV en Leipzig – ook op Champions League-niveau – laten zien. Twee keer scoren tegen Gibraltar zal hem een klein zetje geven, maar ik maak me geen zorgen om dat heerlijke ventje. Komt helemaal goed.”

Verwacht jij dat Simons zijn eerste doelpunt gaat maken tegen Gibraltar?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie