Koeman trekt ook lering uit simpele Oranje-zege en prijst ‘nieuwkomers’

Foto: Koeman trekt ook lering uit simpele Oranje-zege en prijst ‘nieuwkomers’

Ronald Koeman heeft ook lering kunnen trekken uit de 0-6 overwinning op niemendalletje Gibraltar. De bondscoach ziet nog genoeg ruimte voor verbetering in aanloop naar het EK 2024 in Duitsland, maar zag ook een aantal positieve dingen. Zo stak Koeman de loftrompet over een aantal ‘nieuwkomers’.

Werk aan de winkel voor Oranje

Tegenover de NOS vertelde Koeman dat er nog werk aan de winkel is voor het EK volgend jaar. “De komende weken gaan we met de staf rustig nadenken en met elkaar spreken. Veel dingen moeten wel beter als je een goed toernooi wil spelen.” In maart speelt Oranje weer interlands, dat ter voorbereiding op het EK. “Het is afwachten wie er dan fit zijn”, aldus Koeman.

Tegen Gibraltar moest Koeman de nodige Oranje-internationals missen, maar desondanks was de ploeg van Koeman kwalitatief een flink aantal klassen beter. “Het kan nog wel wat beter”, stelde Koeman kritisch. “We probeerden zoveel mogelijk goals te maken. Er zaten een paar mooie bij, maar natuurlijk moet je er meer maken. Aanvallend hadden we betere loopacties moeten hebben.”

Koeman prijst Stengs en Hato

Toch stak Koeman ook wat op van de de niet veelzeggende 0-6 overwinning op Gibraltar. “Van ieder moment kun je dingen opsteken. Je kunt per speler kijken wat hij heeft gebracht. Bijvoorbeeld bij aanvallers: welk rendement halen zij uit acties? Als je naar Calvin Stengs kijkt… hij had dreiging. En als je drie goals maakt, kun je niet zeggen dat hij geen rendement heeft gehad. Daar gaat het toch om in het voetbal.”

Koeman liet Thijs Dallinga en Jorrel Hato hun debuut maken, al zag de bondscoach dat de Ajacied nauwelijks werd getest. “In de trainingen heb ik hem beter kunnen beoordelen. Daar moest hij Wout Weghorst en andere aanvallers verdedigen. Dat is mij wel goed bevallen. Hij heeft zich makkelijk aangepast en speelt met bravoure.”

Moet Koeman Hato meenemen naar het EK?

  • Ja
  • Nee, dat komt nog te vroeg
112+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie