Oranje-uitblinker wijst op Feyenoord-transfer: “Meer in de picture”

Foto: Oranje-uitblinker wijst op Feyenoord-transfer: “Meer in de picture”

Calvin Stengs was dinsdagavond de grote uitblinker namens Oranje in de 0-6 overwinning op het nietige Gibraltar. De Feyenoorder, die na na tweeënhalf jaar terugkeerde, maakte een hattrick en maakte daarmee zijn eerste doelpunten in dienst van het Nederland elftal.

Hattrick-held Stengs

“Terugkeren in Oranje is sowieso leuk”, vertelde Stengs na afloop van de wedstrijd tegen de NOS. “Dat ik dan ook nog drie goals maken en een overwinning mag vieren, is helemaal mooi. Iedereen verwacht in deze wedstrijd een hoge uitslag en goed voetbal. Soms is dat nog best lastig. Ik denk dat we het vandaag goed hebben gedaan.”

Stengs zorgde er voor dat Oranje snel op voorsprong kwam tegen Gibraltar. “Dan is het ook lekkerder voetballen. We zijn rustig gebleven, hebben de bal van kant naar kant gespeeld en kregen genoeg kansen. Af en toe wilden we forceren, maar verder hebben we het goed gedaan. Ook de tweede ballen wonnen we vaak.”

Stengs mikt op EK

De laatste keer dat de vleugelspeler in actie kwam voor het Nederlands elftal was ook tegen Gibraltar, tweeënhalf jaar geleden. “Terugkeren is mooi en ik ben heel blij dat ik mocht starten”, vertelde Stengs, die ook wees op zijn zomertransfer naar Feyenoord. “Ik wist wel dat ik meer in de picture zou komen in de Eredivisie. Dan is een uitnodiging voor Oranje het gevolg van goed spelen.” Stengs hoopt er op het EK dan ook bij te zijn. “Dat lijkt me wel, ja. De bal? Die gaat mee naar huis. Het is mijn allereerste. Misschien laat ik er nog wat handtekeningen op zetten zo.”

Moet Stengs mee naar het EK?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
346+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie