Van Dijk corrigeert Weghorst: “Zat hem hoog”

Foto: Van Dijk corrigeert Weghorst: “Zat hem hoog”

Virgil van Dijk heeft gesproken met Wout Weghorst over het veelbesproken interview dat de spits na de wedstrijd tegen Ierland gaf. De spits raakte in conclaaf met NOS-verslaggever Arman Avsaroglu, nadat hij het niet eens was met de kritische vraagstelling. Dat omdat Oranje zich net had geplaatst voor het EK dankzij de 1-0 overwinning op de Ieren.

Weghorst in de fout

Avsaroglu stelde een kritische vraag over het moeizame spel van Oranje, maar dat maakte Weghorst op dat moment helemaal niet uit. Virgil van Dijk vertelde na de zege op Gibraltar dat het moment zeker ter sprake is gekomen binnen de spelersgroep. “We hebben er veel over gesproken, ook met de groep. Ik denk dat die negativiteit totaal niet heerst rondom het team en de staf.”

Volgens de aanvoerder van Oranje had zijn ploeggenoot het anders moeten aanpakken. “Het is duidelijk dat Wout ook wel weet dat hij iets anders had kunnen reageren. Maar het zat hem hoog en we zijn allemaal mensen. Soms lopen de dingen zoals ze lopen. We hebben erover gesproken en het gaat erom hoe we als groep zijn en wat er binnenskamers speelt. Het is belangrijk dat dát goed is. Negatieve geluiden van buitenaf moeten ons niet kunnen raken.”

Prima avond voor Oranje

Van Dijk zegt te begrijpen dat de pers niet altijd even lyrisch is. “Maar ik ben iemand die vaker naar het positieve kijkt dan naar het negatieve. Het negatieve moet zeker benoemd worden en dat wordt zeker ook gedaan bij ons. Dat hoort zo. Maar ja, als het onderling maar goed zit tussen ons. Wij moeten weten wat we willen uitstralen en onderling moeten we elkaar ook kunnen corrigeren. Dat gebeurt ook.”

Volgens de Liverpool-verdediger heeft Oranje het goed gedaan tegen Gibraltar met de 0-6 overwinning. “We doen er alles aan om zo veel mogelijk te scoren. Deze wedstrijd biedt ook kansen voor spelers om zich te laten zien. Je moet veel energie leveren en concentratie houden. Het is altijd lastiger om een lager blok kapot te spelen, maar bij vlagen deden we het goed. Het was een prima avond. Dat de eerste goal vroeg valt, is prettig. We pushten vanaf minuut één.”

Moet Weghorst wel mee naar het EK?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, laat maar thuis
408+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie