Genoa rondt komst Strootman definitief af

Foto: Genoa rondt komst Strootman definitief af

Kevin Strootman gaat weer in de Serie A voetballen. De middenvelder moet nog medische gekeurd worden, maar daarna wordt zijn huurtransfer van Olympique Marseille naar Genoa officieel bekrachtigd. En de routinier is daar zelf heel erg blij mee. 

Hij vertelt namelijk aan Sky Italia: “Ik ben blij om terug te zijn in Italië. Ik heb genoten van mijn vijf eerdere jaren hier (bij AS Roma, red.). Vervolgens ging ik naar Frankrijk, maar deze kans moest ik pakken. Ik zat in een situatie die niet goed was voor me, heb dit seizoen niet veel gespeeld. Ik heb erover gesproken met mijn familie en we wilden terug naar Italië.” 

Ook Cagliari was in de race voor Strootman: “Maar Genoa was de eerste club die zich meldde en heeft er alles aan gedaan om me hierheen te brengen, dus daarom heb ik voor Genoa gekozen. Ik wil het team helpen en wat ervaring aan de ploeg toevoegen. Ik heb de laatste wedstrijd van Genoa gezien en er lopen hier een paar erg goede spelers rond. Hopelijk kan ik de supporters snel ontmoeten in het stadion.”

Update 14/01 17.55u

De huurtransfer van Kevin Strootman van Olympique Marseille naar Genoa is afgerond. De nummer zeventien van Italië bevestigde zijn komst via de officiële kanalen. De deal rond de 30-jarige middenvelder leek al een aantal dagen in kannen en kruiken en is nu dus definitief. Bij de ploeg volgt Strootman Lasse Schöne op, die momenteel zijn conditie op peil houdt bij Ajax.

De oud-PSV’er hoopt door meer te gaan spelen in beeld te blijven voor het Nederlands elftal. De laatste jaren was hij telkens onderdeel van de selectie, terwijl hij zijn basisplaats daar al een tijd kwijt is. Tijdens de laatste interlandperiode van 2020 nodigde bondscoach Frank de Boer hem echter niet uit. Dit seizoen was hij in Marseille vaste invaller: van de veertien officiële duels was hij slechts eenmaal basiskracht.

?? Kevin #Strootman è un nuovo giocatore del Genoa.

? https://t.co/IMuf7kIVCr pic.twitter.com/wriyNDQGg2

— Genoa CFC (@GenoaCFC) January 14, 2021

Kan hij van waarde zijn voor Genoa?

  • Verwacht ik wel
  • Niet echt, denk ik
27+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie