Spurs doen goede zaken, averij Juventus

Tottenham Hotspur blijft serieus meedraaien in de strijd om een topvier-klassering. Met een 0-2 overwinning op Nottingham Forest kwam de Londense club vrijdagavond op gelijke hoogte met Manchester City.

Londenaren op gelijke hoogte met City

Spurs-manager Ange Postecoglou, die het nog altijd moet stellen zonder Micky van de Ven, zag zijn team uitstekend starten. Zowel Heung-Min Son als Brennan Johnson zorgden voor gevaar, maar Matt Turner wist de brilstand aanvankelijk intact te houden. Vlak voor rust werd diezelfde doelman echter verrast door een kopbal van Richarlison.

In de tweede helft dacht Anthony Elanga de stand weer in evenwicht te trekken, ware het niet dat de VAR een streep zette door zijn treffer. Amper tien minuten later deelde Tottenham de nekslag uit. Dejan Kulusevski verdubbelde de voorsprong van de Londenaren.

Een rode kaart van Yves Bissouma decimeerde Tottenham nog wel tot tien man. Zijn overtreding had echter geen gevolgen voor de uitslag. Spurs blijft vijfde in de Premier League, maar staat inmiddels in punten gelijk met titelverdediger Manchester City.

Scoreverloop: 0-1 (45′) Richarlison, 0-2 (65′) D. Kulusevski

Serie A: voormalig Eredivisie-speler pijnigt Juventus

Juventus heeft vrijdagavond dure punten gemorst in de Italiaanse Serie A. Een voormalig Eredivisie-speler bezorgde Genoa een punt, waardoor De Oude Dame naast de koppositie grijpt.

Federico Chiesa bracht Juventus in deze uitwedstrijd nog wel op voorsprong door een strafschop te verzilveren. Kort na rust viel echter de 1-1 van Albert Gudmundsson, die in Nederland voor sc Heerenveen, PSV en AZ speelde. De IJslander bracht daarmee de eindstand op het scorebord.

Juventus nadert koploper Internazionale tot één punt. De Milanese formatie kan zondag uitlopen naar vier punten door te winnen bij SS Lazio.

Scoreverloop: 0-1 (28′) F. Chiesa, 1-1 (48′) A. Gudmundsson