Inter morst, Napoli stelt wéér teleur

Internazionale heeft vrijdagavond averij opgelopen in de Italiaanse Serie A. De koploper wist de uitwedstrijd tegen middenmoter Genoa niet in winst om te zetten: 1-1.

Serie A-koploper niet langs Genoa

Inter begon de avond met vier punten voorsprong op Juventus. Met Denzel Dumfries, Stefan de Vrij én Davy Klaassen op de reservebank was de club uit Milaan voornemens om die marge te vergroten. Vlak voor rust dacht Marko Arnautovic een grote slag te slaan door de bezoekers daadwerkelijk op voorsprong te zetten.

Het doelpunt van de voormalig FC Twente-spits bleek niet voldoende om met een voorsprong de rust in te gaan. Diep in blessuretijd maakte Genoa er 1-1 van. Een hoekschop werd door centrale verdediger Radu Dragusin achter doelman Yann Sommer gekopt, al zat de Zwitser er nog wel aan.

In de tweede helft werd zowel Dumfries als Klaassen ingebracht. Inter slaagde er echter niet in om de voorsprong te herstellen, waardoor de marge op Juventus nu ‘slechts’ vijf punten bedraagt. Juventus kan zaterdagavond inlopen door thuis te winnen van AS Roma.

Scoreverloop: 0-1 (43′) M. Arnautovic, 1-1 (45′) R. Dragusin

Nieuwe dreun voor Napoli

De Serie A krijgt dit seizoen vrijwel zeker een nieuwe kampioen. Titelverdediger Napoli liet vrijdag wéér punten liggen in de thuiswedstrijd tegen AC Monza: 0-0. De schade had nóg groter kunnen zijn, ware het niet dat Matteo Pessina namens de bezoekers een strafschop onbenut liet.

Scheidsrechter Marco Di Bello eiste een absolute hoofdrol op in Napels. In de slotfase stuurde hij zowel Walter Mazzarri als Raffaele Palladino, de trainers van Napoli en Monza, naar de tribune.

Gaat Inter dit seizoen de Scudetto pakken?