Oud AZ-speler staat voor wintertransfer: ‘We worden vaak gebeld’

Foto: Oud AZ-speler staat voor wintertransfer: ‘We worden vaak gebeld’

Albert Gudmundsson doet het uitstekend voor Genoa in de Serie A. De IJslandse spits verlengde onlangs zijn contract nog, maar lijkt dat niet uit te gaan dienen. De oud-speler van AZ heeft clubs voor hem in de rij staan en een winterse overstap lijkt aanstaande.

‘De intentie is om niemand te verkopen, maar als er aanbiedingen binnenkomen…’

Ruim twee jaar geleden maakte Gudmundsson (26) de overstap van AZ naar Genoa, waar hij degradatie uit de Serie A meemaakte. De IJslandse voetballer speelde een cruciale rol in het team dat direct weer promoveerde naar de hoogste Italiaanse competitie en toont dit seizoen uitstekende prestaties. Na veertien competitiewedstrijden heeft Gudmundsson al zes doelpunten op zijn naam staan. Bovendien wist hij twee keer het net te vinden in het bekertoernooi.

Dat is niet onopgemerkt gebleven. “We worden vaak gebeld over hem, maar hebben nog geen concrete aanbiedingen ontvangen”, zegt Marco Ottolini, technisch directeur van Genoa. Toch denkt de bestuurder dat die aanbiedingen heus nog wel gaan komen in de komende transferperiode.

“De intentie van de club is om niemand te verkopen”, vertelt Ottolini. “Maar als er aanbiedingen binnenkomen, zullen we die bestuderen. Daarbij zullen we de wens van de speler zelf ook zeker meenemen. Albert is een erg goede speler, die zich in de afgelopen maanden spectaculair heeft ontwikkeld. Hij zal nóg beter worden zodra hij de Italiaanse taal onder de knie heeft.”

Gudmundsson verlangde zijn contract vorige maand nog tot 2027. Mocht hij toch een transfer willen en/of kunnen maken, heeft Genoa de mogelijkheid de spits voor een aanzienlijk bedrag weg te doen. Op Transfermarkt.nl wordt de huidige waarde van de spits op 12 miljoen euro geschat.

Heb jij Gudmundsson zien schitteren in de Serie A

  • Ja, wat een speler
  • Nee, ik kijk niet naar Italiaans voetbal
115+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie