Feyenoord-tegenstander Lazio ziet zege door vingers glippen, Fiorentina onderuit

Lazio zag tegen Sampdoria de overwinning in de laatste minuut uit de handen glippen. In blessuretijd maakte de ploeg uit Genoa nog gelijk in deze Serie A-wedstrijd. Fiorentina ging onderuit bij Udinese.

Sampdoria – Lazio

Vorig week kwam Lazio uit de koker als een van de Europa League-tegenstanders van Feyenoord. De Rotterdammers werden een paar dagen later gewaarschuwd: de Romeinen maakten veel indruk door met 3-1 Internazionale te verslaan. Ook tegen Sampdoria was de start prima te noemen. Ciro Immobile zette de hoofdstedelingen na 21 minuten op voorsprong. Die werd lange tijd goed verdedigd. De ploeg van Maurizio Sarri leek met minimaal verschil de drie punten te maken, maar in de eindfase ging het alsnog mis. Ook bij Samp een ervaren spits die de goal verzorgde, namelijk Manolo Gabbiadini. Hierdoort staat Lazio na vier duels niet op tien maar op acht punten.

Udinese – Fiorentina

Fiorentina rekende in de Conference League play-offs nog af met FC Twente. Na de 2-1 in eigen huis hielden de Italianen de Tukkers in Enschede op 0-0. Bij Udinese kon Viola dat goede resultaat geen vervolg geven. In de zeventiende minuut zette de Portugese aanvaller Beto de gastheren op voorsprong. Veel invallers met een Nederlandse achtergrond: Bram Nuytinck en Kingsley Ehizibue bij Udinese en Sofyan Ambrabat voor Fiorentina. De bezoekers wisten de nederlaag niet te voorkomen en blijven steken op vijf punten. Udinese heeft er twee meer.

TIP: Verdien 4.10 keer je inleg als Feyenoord van Lazio wint!