FC Twente krijgt Fenerbahçe niet aan het wankelen

FC Twente is donderdagavond uitgeschakeld in Europees verband. De Tukkers stonden na de 5-1 nederlaag in Turkije voor een schier onmogelijke opdracht en konden dit niet meer repareren in de return tegen Fenerbahçe: 0-1 nederlaag.

Tukkers klaar na doelpuntloos gelijkspel

Trainer Joseph Oosting liet na de heenwedstrijd al weten dat hij zich niet wilde neerleggen bij uitschakeling. Zijn team begon dan ook furieus aan de wedstrijd, maar al na twee minuten schoot Ricky van Wolfswinkel de bal net naast het vijandelijke doel. Fenerbahçe deed er daarna alles aan om de storm tot bedaren te krijgen en slaagde daar behoorlijk in.

FC Twente bleek nauwelijks bij machte om gevaar te stichten. In de tweede helft volgde er pas weer een grote kans. Michel Vlap dacht de ban te breken, maar de aanvallende middenvelder had pech en mikte op de paal. Het geloof in een goed resultaat nam daarmee steeds meer af.

Als er nog enig geloof was in een goede afloop, dan verdween die hoop in de 71ste minuut als sneeuw voor de zon. Joshua King werd door Robin Pröpper gevloerd, waardoor Edin Dzeko vanaf de penaltystip het lot van de thuisploeg bezegelde: 0-1.

Jayden Oosterwolde en Dusan Tadic stonden namens Fenerbahçe in de basis tegen hun oude club. Oud-Feyenoorder Sebastian Szymanski viel in de tweede helft in.

Scoreverloop: 0-1 (71′) E. Dzeko (strafschop)

Heeft FC Twente het maximale eruit gehaald?