FC Groningen-fans zeggen vertrouwen op

Foto: FC Groningen-fans zeggen vertrouwen op

De aanhang van FC Groningen heeft het helemaal gehad met Mark-Jan Fledderus. De supportersvereniging van de Trots van het Noorden heeft het vertrouwen opgezegd in de technisch directeur.

De supportersvereniging heeft op 9 januari een brief gestuurd naar de raad van commissarissen omtrent het functioneren van Fledderus. Sindsdien is de club afgezakt naar de achttiende plaats in de Eredivisie. Voorzitter John de Jonge maakt zich zoveel zorgen dat hij de bewuste brief publiekelijk heeft gemaakt. “We hebben aan het begin van het jaar onze zorgen geuit richting de rvc omtrent Fledderus”, zo klinkt het.

“Om destijds de rust te bewaren hebben we die zorgen op deze wijze intern bij de club geuit. We zijn nu achttien dagen verder en er is nog niks veranderd. Aangezien we een groot gedeelte van de supporters vertegenwoordigen en we vinden dat de supporters serieus genomen moeten worden, willen we openheid van zaken geven”, zo legt De Jonge zijn actie uit.

De supportersvereniging vraagt in de brief om Fledderus in ieder geval niet alle ruimte te geven op de transfermarkt. Ook pleit men voor meer voetbalverstand in de raad van commissarissen. Als voorbeelden draagt de SV FC Groningen verschillende voorbeelden aan: een negatieve tendens qua resultaten, veel mislukte aankopen en daarnaast ligt hij niet lekker bij oud-spelers/medewerkers en media.

De supportersvereniging besluit: “Wij willen nadrukkelijk niet op jullie stoel gaan zitten of op die van de directie. Beleid controleren en toetsen is aan jullie. Maar wij, als SV en veruit de meeste supporters, houden onze harten vast voor de sportieve toekomst van onze prachtige club.”

Moet Groningen Fledderus wegsturen?

  • Ja
  • Nee
156+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie