EXCLUSIEF: Dembélé lijkt toptransfer te gaan maken deze zomer

Foto: EXCLUSIEF: Dembélé lijkt toptransfer te gaan maken deze zomer

Bij Tottenham hebben ze met Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Davinson Sánchez, Christian Eriksen en Mousa Dembélé vijf voormalig Eredivisie-toppers onder contract staan. De kans bestaat dat er twee de club in de zomer gaan verlaten. Alderweireld vertrekt zeker. Hij tekent niet bij en de club wil hem in de zomer van de hand doen.

De oud-Ajacied wordt aan tal van clubs zoals Manchester United, Chelsea, Real Madrid, PSG en vele anderen gekoppeld. Mogelijk zal ook Mousa Dembélé de Spurs gaan verlaten. We spraken met Tom De Mul, zijn zaakwaarnemer, over diens situatie.

“Mousa heeft nog één jaar contract bij Tottenham. Hij heeft een fantastisch seizoen gespeeld en er beweegt heel veel rond hem. Er is veel interesse binnen en buiten Europa. We gaan het WK afwachten en ik hoop dat hij speelt in Rusland, want hij verdient dat na zo een topseizoen. Een moeilijk laatste jaar vermijden zoals bij Alderweireld? Voorlopig gaat Mousa niet bijtekenen”, spreekt De Mul, zelf oud-Ajacied, duidelijke taal. Dembélé werd de afgelopen maanden vaak gelinkt aan Juventus en onlangs nog aan het Chinese Beijing Guoan.

Vertonghen absolute top

Samen met Vertonghen speelde Dembélé een fantastisch seizoen. De Mul vindt het geen verrassing dat beiden dit niveau hebben bereikt. “Om eerlijk te zijn: ik ga niet zeggen dat ik dit 100% had verwacht, maar Mousa is natuurlijk een supertalent. Dat ziet iedereen. Jan heeft zich iets later ontwikkeld, maar ik zag hem altijd als een heel groot talent dat een grote carrière zou maken. Hij had altijd een goede mentaliteit, gecombineerd met zeer veel kwaliteiten. Het zijn twee toppers en ik denk dat er op dit moment geen betere linker centrale verdediger is dan Jan”, besluit de voormalig aanvaller.

Is Dembele ook absolute wereldtop?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, dat net niet..
147+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie