‘Erling Haaland werd van de kaart geveegd door Real Madrid’

Foto: ‘Erling Haaland werd van de kaart geveegd door Real Madrid’

Het was gisteren niet de wedstrijd van Erling Haaland. De Noorse superspits draait een geweldig seizoen bij Manchester City, maar werd in de halve finale van de Champions League vakkundig onschadelijk gemaakt door de verdedigers van Real Madrid. Dat is dan ook precies waar de Spaanse media zich vandaag op focussen.

Haaland onschadelijk gemaakt door Rüdiger en Alaba

“In het afgelopen decennium is er een buitengewone rivaliteit opgebouwd tussen Real Madrid en Manchester City, twee formidabele teams die elkaar respecteren voor wie ze zijn”, bericht sportkrant MARCA. “Geen verrassingen in de opstellingen, een symptoom van vertrouwen. Carlo Ancelotti en Pep Guardiola bestrijden elkaar met onbedekt gezicht. Twee kolossen konden zich met elkaar meten.”

Vervolgens focust men zich op ‘die vermaledijde Noor’: “Haaland verscheen niet op het toneel, van de kaart geveegd door Rüdiger en Alaba. Ze temden een reus. City kon Haaland, dankzij de schaduwende Rüdiger, niet vinden. Dat detail zorgde voor optimisme voor de return.”

Haaland sloopt Premier League, maar Real niet

El País schrijft op zijn beurt: “Dit was een exclusieve motor van emoties. Alles is nog open na een duel waarin enkel kruimels uitgedeeld werden. Toen City de macht had, sloeg Vinícius Júnior toe. Toen Real dicteerde, was daar Kevin De Bruyne. Het was een botsing op het hoogste niveau, waarbij Rüdiger ook nog eens Haaland op zijn tenen kon lopen.”

“Het was de taak van Madrid: de omsingeling van Haaland en het ondermijnen van de ruimtes voor de spits”, aldus dit medium. “De Noor, die de Premier League sloopt, heeft een keurslijf nodig. Madrid verhinderde dat Guardiola zijn grootste schilderij tentoon kon stellen. De clusterbommen die Haaland gewoonlijk loslaat, waren niet te vinden. Hij werd gekooid door Rüdiger. Een laatste uitbarsting kwam er na de treffers van Vinícius en De Bruyne nooit, waardoor er volgende week een affiche met hoofdletters wacht.”

Wint City thuis van Real?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Haaland scoren in de return?

  • Sowieso
  • Nee
242+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie