Dortmund-directeur Watzke hekelt optreden ‘Meneer Makkelie’

Foto: Dortmund-directeur Watzke hekelt optreden ‘Meneer Makkelie’

Danny Makkelie heeft zich de woede op de hals gehaald van Borussia Dortmund. De Nederlandse arbiter gaf een veelbesproken strafschop, die ook nog eens overgenomen moest worden. Kai Havertz miste in eerste instantie, maar schoot zijn tweede poging wel raak. Ook Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke is absoluut niet te spreken over het optreden van Makkelie.

In gesprek met het Duitse persbureau SID vertelde Watzke zich vooral te storen aan de houding van Makkelie. “Er was steeds het gevoel dat deze scheidsrechter de belangrijkste man van het veld wilde zijn. Met al zijn gebaartjes en gezichtsuitdrukkingen. Volgens mij genoot Meneer Makkelie er ontzettend van. En Fingerspitzengefühl is een begrip dat hij zeker nog niet kent.”

Discutabele strafschop

Watzke zag wel dat Chelsea de betere partij was, maar baalde enorm van de gegeven strafschop. “We verloren te snel de controle over de wedstrijd en de felicitaties gaan dan ook naar Chelsea. Ze verdienen het om door te gaan. Het opnieuw nemen van de strafschop was echter zeker een punt van discussie en de penalty zelf was een fifty/fifty-beslissing. Daar kan geen twijfel over bestaan.”

Makkelie gaf de strafschop naar aanleiding van een handsbal van Marius Wolf. De penalty werd in eerste instantie gemist door Havertz, maar door te vroeg inlopen van spelers van beide partijen moest deze opnieuw genomen worden. In tweede instantie faalde Havertz echter niet. Dortmund was echter verbolgen over de houding en uitleg van Makkelie. Volgens Wolf had hij zelfs geen eens uitleg gekregen over de aanleiding voor de strafschop.

Was het wel of geen strafschop?

  • Wel een strafschop
  • Geen strafschop
201+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie