‘Dolberg na vier maanden alweer weg uit Spanje’

Foto: ‘Dolberg na vier maanden alweer weg uit Spanje’

Na vier maanden komt er alweer een eind aan het Spaanse avontuur van Kasper Dolberg bij Sevilla. Na een teleurstellende periode in Andalusië trekt de Deense spits naar verluidt naar de Bundesliga.

Dat nieuws meldt BILD woensdag. Dolbergs eigenlijke werkgever OGC Nice zou de 25-jarige aanvaller terughalen, om meteen door te verhuren aan 1899 Hoffenheim. De Bundesliga-club bedingt naar verluidt wel een optie tot koop. Volgens het medium is de deal al bijna rond. Het is de bedoeling dat de international op 3 januari al meegaat op trainingskamp met zijn nieuwe ploeg.

Dolberg speelde drie seizoenen voor Nice, waarna hij afgelopen zomer tijdelijk voor Sevilla koos. Dat werd geen succes: Dolberg speelde mee in acht officiële duels, waarvan drie als basisspeler. Daarin scoorde hij niet en kwam enkel tot één schamele assist. Sevilla draaide een dramatische eerste seizoenshelft en staat met de zeventiende plek zelfs op een degradatieplek in LaLiga. Rafa Mir en Youssef En-Nesyri kregen doorgaans de voorkeur boven Dolberg.

Ajax

Dolberg kwam in 2015 in de jeugdopleiding van Ajax, waar hij doorstroomde naar het eerste elftal. Na onder meer het bereiken van de Europa League-finale en de halve eindstrijd in de Champions League nam Nice Dolberg voor ruim twintig miljoen euro over. Bij de Zuid-Fransen kwam de Scandinaviër tot 24 treffers in 85 wedstrijden.

Gaat Dolberg slagen in de Bundesliga?

  • Verwacht ik wel
  • Nee, denk het niet
285+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie