Club Brugge vs AA Gent: het zwarte beest van Blauwzwart

Foto: Club Brugge vs AA Gent: het zwarte beest van Blauwzwart

Als er een ploeg is die je niet mag beschouwen als uitgeteld, dan is het wel AA Gent. Ook al hebben ze de heenwedstrijd verloren met 0-1, wees er maar zeker van dat ze alles op alles zullen zetten om door te stoten. Club Brugge zal het altijd moeilijk hebben tegen de ploeg van Hein Vanhaezebrouck. Of hij nu trainer is van Gent of van Anderlecht, op een of andere manier slaagt hij er altijd in Blauw-Zwart het moeilijk te maken. Maar, het moeilijk maken is nog iets anders dan met de overwinning aan de haal gaan. Kan hij een 0-1 achterstand goedmaken in het Jan Breydelstadion? 

Club Brugge: overtuigende overwinning 

Schreuder en zijn manschappen hebben het weekend afgesloten met een overtuigende overwinning tegen Antwerp, de nummer 3 van de competitie. Na een stuntelige 0-1 van Frey, die uiteraard weer op de goede plaats stond en het geluk een beetje aan z’n zijde had, was Brugge wervelend. Dennis Odoi, een van de uitblinkers, scoorde vrij snel de gelijkmaker. Vanaken maakte voor de rust nog 2-1 met een penalty, al had hij misschien wel van het veld gestuurd moeten worden voor een slag in het gezicht. In de tweede helft klaarde Brugge dan de klus met nog twee extra goals van Adamyan en Skov Olsen, die de laatste tijd regelmatig op het scorebord te zien is, zij het als assistgever of goalscorer.

Voorlopig zijn de meningen verdeeld over Schreuder. Hij kan geen foutloos parcours voorleggen, maar je kan ook niet van dramatische resultaten spreken. Hij heeft een ploeg overgenomen in de helft van het seizoen, iets wat nooit gemakkelijk is, en heeft het systeem durven omgooien. Met een 3-5-2 komen er een aantal spelers beter tot hun recht, zoals bijvoorbeeld Buchanan met zijn flitsende acties op de linkerkant. Schreuder maakte van Odoi dan al snel een nummer zes in plaats van een flank, en ook dat pakt bijzonder goed uit. Hij wist bijna elke wedstrijd uit te blinken. Hoewel hij dus de harten van de Club supporters nog moet veroveren, mogen ze zeker niet klagen met een tweede plaats en zeven punten achterstond (drie punten na halvering) op Royal Union. Als ze nu zouden doorstoten naar de finale van de Croky Cup, dan zou hij echt wel eens op weg kunnen zijn naar een succesvol seizoen. 

Gent: belangrijke wedstrijden 

Gent heeft een aantal bijzonder belangrijke wedstrijden voor de boeg, te beginnen met deze halve finale van de beker. Ze strijden voorlopig nog mee op twee fronten, maar dat kan heel snel gedaan zijn. Als ze uit de beker liggen, moeten ze echt wel de ‘championship play-offs’ halen, maar met drie punten achterstand op Anderlecht en met de hete adem van KV Mechelen en Charleroi in de nek, zal dat allerminst een sinecure worden.
Er is echter wel een reële kans dat ze, ondanks de 0-1 achterstand die ze moeten goedmaken, doorstoten in de beker. Voor een of andere reden heeft Blauw-Zwart het altijd moeilijk tegen de Buffalo’s. 

In de competitie won Gent nog 1-2 van Club Brugge, en dat was echt niet gestolen. Het kan dus, maar dan zullen ze er allemaal voor 200% in moeten geloven, mogen ze achteraan geen enkele fout begaan en moeten ze vooraan klinisch zijn voor goal. Vooral dat laatste blijkt een uitdaging te zijn. Kansen zijn er genoeg, maar de goals volgen niet altijd. 

Wedtip: Vanaken scoort
Vanaken zit weer in een scorende vorm, en het helpt natuurlijk dat hij de vaste penaltynemer is (die hij bovendien zelden mist). Hij is bovendien uitstekend in de lucht en pikt zijn goaltjes meer dan eens mee bij corners of vrije trappen. Het zou zomaar kunnen dat hij die lijn doortrekt in de beker, nu het echt wel nodig is. Dat hij scoort heeft een odd van 3,75. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Kan Gent nog doorstoten naar de finale?

  • Ja
  • Nee
4+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie