Bosz emotioneel na PSV-titel: “Ja, dat raakt me”

Foto: Bosz emotioneel na PSV-titel: “Ja, dat raakt me”

Peter Bosz kreeg jarenlang het verwijt dat hij te weinig prijzen wint, maar dit seizoen heeft hij twee van de drie prijzen in Nederland te pakken. Zondag leidde hij PSV naar de 25ste landstitel uit de clubgeschiedenis.

Eerste landstitel voor Peter Bosz

Voor Bosz is het zijn eerste landstitel. “Voor mij is het nieuw, hè. Geweldig!”, jubelde Bosz na afloop tegenover ESPN. “Na de wedstrijd volgde de ontlading. Je bent een heel jaar met elkaar bezig. Ik breng meer tijd met de spelers door dan met mijn vrouw, dat is intensief. Als je er zo hard voor werkt, is het geweldig als het lukt.”

Het kampioenschap van PSV kwam dit seizoen geen moment echt in gevaar. “Ik hoop dat men genoten heeft van het voetbal, dat hoop ik echt. Dat vind ik gewoon heel belangrijk. Ik denk dat dit onze slechtste wedstrijd van het seizoen was, maar toch scoorden we vier keer. Dat is het PSV van dit jaar, denk ik. Natuurlijk wil je wedstrijden winnen en kampioen worden, maar de manier waarop is ook belangrijk.”

Goede gasten

“Het zijn goede gasten”, vervolgde Bosz. “Je kunt niet zo’n seizoen draaien wanneer je er een paar etterbakken tussen hebt zitten. Dat wreekt zich ergens. De PSV-leiding heeft dat goed gedaan, door ook op karakters te selecteren. Als de resultaten goed zijn, is het makkelijker op te brengen. Sommige spelers kwamen terug van blessures en snappen dan dat ze in het begin niet spelen.”

Wie Bosz mist op dit moment? “Het klinkt heel stom”, stamelde de emotionele trainer. “Degene die ik nu mis is Hendrie Krüzen (nu assistent Heracles Almelo, red.). Die hoort hierbij te zijn. Hendrie is mijn maatje, waarmee ik 23 jaar opgetrokken heb. We hebben samen geschaafd aan dit systeem – en dan zit hij nu thuis… Daar baal ik van. Ja, dat raakt me.”

Kan Bosz dit succes uitbouwen?

  • Ja, dit is pas het begin
  • Nee, dat is niet reëel
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie