City komt niet in de problemen tegen Bayern en haalt halve finale CL

Foto: City komt niet in de problemen tegen Bayern en haalt halve finale CL

Manchester City heeft zonder problemen de halve finale van de Champions League bereikt ten koste van Bayern München. Erling Haaland miste voor rust een penalty, maar gooide het treffen later definitief in het slot, na de makkelijke thuiszege. De Duitsers misten behoorlijk wat kansen, de benutte penalty in de slotfase was enkel nog voor de statistieken.

Betrekkelijk eenvoudige avond voor Engelsen

Bayern leefde in onrust toe naar de return in München. De frustraties liepen op tot een kookpunt toen Sadio Mané ploeggenoot Leroy Sané in de kleedkamer van het Etihad Stadium sloeg. De Senegalees kreeg een recordboete van de clubleiding van 350.000 euro en werd afgelopen weekend geschorst. Nu keerde hij terug in de wedstrijdselectie en startte op de bank. Goed nieuws voor de ploeg van Thomas Tuchel was de terugkeer van Eric Maxim Choupo-Moting in de spits. Matthijs de Ligt stond in de basis, Daley Blind, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui zaten weer eens op de bank.

Bij City, dat de voorbije tien duels won, was het een stuk rustig. In de 3-2-4-1 formatie speelde Nathan Aké weer linkscentraal in de verdediging. Bayern liet in de openingsfase zien nog wel in een wonder te geloven. Al snel creëerde het een paar kansen. Leroy Sané kreeg een enorme mogelijkheid, maar kon zijn oude ploeg geen pijn doen. Oog in oog met doelman Ederson mikte de Duitse aanvaller net naast.

Upamecano eist hoofdrol op

City kwam er af en toe uit in de counter, waarbij Kevin De Bruyne Erling Haaland lanceerde. Dayot Upamecano haalde de doorgebroken spits neer, waarop scheidsrechter Clément Turpin zijn landgenoot direct rood toonde. De VAR constateerde echter dat Haaland heel nipt buitenspel stond. Hierdoor werd de rode prent teruggetrokken en kon Upamecano opgelucht ademhalen. Na 35 minuten ging de bal na een omstreden moment op de stip. Bij een schot van Ilkay Gündogan deed Upamecano zijn armen eerst op zijn rug, en haalde ze er vervolgens af wanneer hij inkwam. De bal schampte zijn arm, waardoor de penalty gegeven werd. Een makkie voor Haaland om de score te open zou je denken, maar de goaltjesdief schoot zo waar een behoorlijk stuk over.

Sané miste vervolgens nog een kans, waarna er vlak voor het rustsignaal een schiettent ontstond voor de City-goal. De bal leek er echter niet in te willen voor de Duitsers. In de 57ste minuut waren het dan toch de Engelsen die toesloegen en de laatste hoop van Bayern de kop indrukten. Upamecano gleed uit in het duel met Haaland, waarna de Noor op Yann Sommer af kon. Dit keer toonde de Scandinaviër geen genade en ramde de bal tegen de touwen: 0-1. Vervolgens kwam Mané het veld in uitgerekend voor Sané, een zeer pikante wissel.

Bayern dacht nog de 1-1 te maken via invaller Mathys Tel. In de vooractie stond Kingsley Coman echter buitenspel. Tien minuten voor tijd kregen de Duitsers zelf een penalty voor hands, ook dit keer zeer omstreden. Op de doellijn kreeg Manuel Akanji de bal van dichtbij op de arm na een actie van Mané. Na ingrijpen van de VAR werd de strafschop gegeven, raak geschoten door Joshua Kimmich. Thomas Tuchel was actief aan de zijkant en had veel commentaar op de leiding. In de 86ste minuut kreeg de Duitse trainer zijn tweede geel kaart en moest de dug-out verlaten.

Het bleef bij 1-1, waardoor City de laatste vier haalt van de Champions League. In de halve finale treft de ploeg van Pep Guardiola Real Madrid. Tuchel verliest opnieuw en heeft van zijn eerste zes duels bij Bayern er slechts twee gewonnen

Scoreverloop: 0-1 (57′) E. Haaland, 1-1 (83′) J. Kimmich (pen.)

Leuke wedstrijd nog?

  • Ja, heb me wel vermaakt
  • Vond het niet veel
56+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:11
2+
Woede na Ajax-treffer: “Oprotten!”
15:00
24+
‘Xavi Simons zegt ‘ja’ tegen transfer’
14:48
9+
Droom komt uit voor Teze: “Laten zien dat we de beste zijn”
14:27
8+
David Min hattrickheld bij ruime en cruciale zege RKC op Heracles
14:08
18+
PSV na enerverend duel met Sparta officieel landskampioen
13:45
10+
Dit zijn de opstellingen van FC Utrecht en Vitesse
13:26
62+
Opstellingen Volendam en Ajax: Amsterdammers zien spelers terugkeren
13:06
546+
Nederland laat niets heel van PSV-publiek bij kampioensduel
12:53
243+
Zo ziet het nieuwe thuisshirt van Ajax er uit
12:33
40+
Brutaal Sparta laat nerveus PSV bibberen en komt op voorsprong
12:21
19+
Bosz wil ‘enorme baggerwedstrijd’ voorkomen in kampioensduel
12:05
16+
Schaal gearriveerd in Eindhoven, trotse Van Breukelen
11:49
86+
Jansen over ontslag bij AZ: “Klein krasje”
11:26
4+
Dit zijn de opstellingen van Heracles Almelo en RKC Waalwijk
11:18
17+
Opstellingen PSV en Sparta: Geen verrassingen aan Eindhovense kant in kampioenswedstrijd
10:47
52+
‘Voormalig PSV’er moet worden geruild met Harry Maguire’
10:30
359+
Sutalo over transfer naar Ajax: “Ik had moeite met de aanpassing”
10:07
160+
Ten Hag over transfer Slot: “Ik ben heel blij voor hem”
09:49
77+
‘Chelsea wil Lukaku ruilen voor nieuwe superspits’
09:17
454+
‘Ajax spreidt de kansen in zoektocht naar nieuwe trainer’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie