BREAKING: Paniek bij RKC-Ajax om Etienne Vaessen, duel definitief gestaakt

Foto: BREAKING: Paniek bij RKC-Ajax om Etienne Vaessen, duel definitief gestaakt

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax ligt stil nadat doelverdediger Etienne Vaessen ernstig in botsing kwam met Brian Brobbey. Gelijk was te zien dat het mis was, want de keeper lag roerloos op de grond en de paniek bij zijn medespelers maar óók tegenstanders was groot. Hulpverleners snelden toe en RKC-spelers én Ajacieden vormden een cirkel rondom de goalie.

RKC-Ajax gestaakt na harde botsing

Bij een 2-3 stand in het voordeel van de Amsterdammers zocht RKC de aanval, waar Ajax juist counterde. Tijdens zo’n tegenaanval probeerde Brobbey de bal te bereiken, die afgeschermd werd door Vaessen. Vervolgens vond er dus een botsing plaats, met nog onbekende gevolgen. Wel was meteen duidelijk dat het miszat, aan de reacties van de verschillende spelers te zien.

Die maakten namelijk meteen een paniekerige indruk en maakten allerlei gebaren richting de zijlijn. De clubdokter van RKC alsmede de in het Mandemakers Stadion aanwezige hulpverleners waren snel ter plaatse: Vaessen werd behandeld, afgeschermd door de voetballers die op dat moment op het veld stonden. Later werden er ook schermen bij gehaald.

Op een gegeven moment werd er ook een defibrillator meegenomen, aldus ESPN. Of die nodig was of niet (een dergelijke actie kan ook ‘voor het geval dat’ zijn, red.) is niet bekend.

UPDATE 23.00: Wedstrijd definitief gestaakt

Inmiddels heeft de stadionspeaker in Waalwijk bekendgemaakt dat de wedstrijd tussen RKC en Ajax definitief gestaakt is. Aanvoerder Michiel Kramer heeft tegen de scheidsrechter gezegd dat hij en zijn medespelers zich niet in staat achten om het duel te voltooien.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie