Bijval voor Steven Bergwijn

Foto: Bijval voor Steven Bergwijn

Het is nog niet het seizoen van Steven Bergwijn bij Ajax. De buitenspeler van de Amsterdammers, die voor een recordbedrag overkwam van Tottenham Hotspur, kan tegen sc Heerenveen zijn vorm weer hervinden. Bij de tegenstander treft de Ajacied een oude bekende.

Ché Nunneley speelde lange tijd in jeugd van Ajax. De kleine rechtsbuiten brak uiteindelijk niet door in het eerste elftal. Sinds deze winter speelt hij in de clubkleuren sc Heerenveen en treft hij de Amsterdammers.

Nunneley kent onder andere Steven Bergwijn goed. “We zijn samen opgegroeid. Hij is dan wel twee jaar ouder, maar we komen allebei uit Almere en we hebben samen veel op de pleintjes gevoetbald. Jongens als Jurriën (Timber, red.) spreek ik ook.”

De linksbuiten van Ajax krijgt regelmatig kritiek. Dat vindt Nunneley niet terecht. “Ik vind het een beetje makkelijk, maar zo gaat het als je bij een topclub speelt. We weten allemaal wat Stevie kan.”

Steven Bergwijn en Ajax

Nunneley wijst op Bergwijns eerste weken in Amsterdamse dienst. “Hij heeft het in het begin van het seizoen ook nog bewezen. Bij vlagen zie je ook nog gewoon dat hij een topspeler is. Iedereen heeft weleens een wat mindere periode, maar ik weet zeker dat hij daar weer uit gaat komen en zijn oude niveau gaat halen.”

Als Bergwijn er weer bovenop is, zal hij de critici de mond snoeren. “Als hij dat oude niveau haalt, dan is hij veruit een meerwaarde voor Ajax. Hij zit nu in een bepaalde periode, het is lastig om daaruit te komen, maar ik weet honderd procent zeker dat het hem gaat lukken.”

Ajax staat zondag om half drie in Heerenveen aan de aftrap voor het Eredivisie-duel. Nunneley heeft nog steeds warme gevoelens voor Ajax. Behalve zondagmiddag dan. “Ik hoop altijd dat Ajax het goed doet in Europa, maar in de competitie wil je wel gewoon van de sterkste teams winnen, dus ook van Ajax.”

SC Heerenveen
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 maart 2023 14:33.

Komt Bergwijn er dit seizoen nog bovenop?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
361+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie