België bevestigt aanstelling nieuwe bondscoach

Foto: België bevestigt aanstelling nieuwe bondscoach

De Belgische voetbalbond heeft een opvolger voor de vertrokken Roberto Martínez gevonden. De Spanjaard verkaste na het mislukte WK in Qatar en draagt het stokje over aan Domenico Tedesco, die vanmiddag gepresenteerd gaat worden in ons buurland.

De Duitser tekent tot en met het EK van 2024. Eerder werkte hij al bij Erzgebirge Aue, Schalke 04, Spartak Moskou en RB Leipzig. De KBVB laat weten in zijn nopjes te zijn met ‘een moderne coach met internatinale ervaring op topniveau, die graag offensief voetbal speelt met veel druk vooruit’.

Even viel ook de naam van Louis van Gaal, waar meerdere spelers riepen om het promoveren van assistent-bondscoach Thierry Henry, maar de voorkeur is dus uitgegaan naar Tedesco. “Vanaf het eerste gesprek voelde ik dat het goed zat, we zaten meteen op dezelfde golflengte”, reageert hij. “Ik ben erg gemotiveerd en kan niet wachten om eraan te beginnen. Het is een grote eer voor mij om de nieuwe bondscoach van België te zijn.” Over enkele weken debuteert Tedesco met een uitwedstrijd tegen Zweden, in de EK-kwalificatiereeks.

Vercauteren nieuwe td

Tevens is Frank Vercauteren aangesteld als de nieuwe technisch directeur van de bond. Hij jubelt: “Ik ben zeer enthousiast om deze nieuwe belangrijke stap in mijn loopbaan die ik al enige tijd aan het voorbereiden ben, aan te gaan. Tussen 2008 en 2009 was ik al actief bij de KBVB, maar ik heb gemerkt dat de Voetbalbond in de tussentijd enorm in positieve zin is veranderd.”

“België heeft ook het geluk al enkele jaren te kunnen rekenen op een grote groep talenten, maar we mogen nooit op onze lauweren rusten. Het is dan ook onze plicht de toekomst voor te bereiden. Het volstaat niet sterk te zijn op papier; het belangrijkste is om onze kwaliteiten om te zetten in resultaten op het veld, en dit met al onze nationale ploegen. Dit moet onze ambitie zijn.”

Wint België het EK 2024?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Tedesco is een goeie voor België

  • Eens
  • Oneens
45+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie