Beleef de MESSI MANIA in Miami: HUILENDE fans en DROOMDEBUUT | SN in Amerika

Foto: Beleef de MESSI MANIA in Miami: HUILENDE fans en DROOMDEBUUT | SN in Amerika

De komst van Lionel Messi maakt heel wat los in Miami. Elke dag wachten tientallen mensen de Argentijn op na de training, sommige fans doen alles voor een handtekening en springen voor zijn auto. SoccerNews-journalist Jesper Langbroek volgde Messi tijdens zijn eerste week in Miami en maakte zijn spectaculaire debuut mee vanaf de tribune. Beleef de Messi Mania van dichtbij in deze video!   

SoccerNews.nl brengt Messi’s eerste week in Miami in beeld

Inter Miami was de hele week wereldnieuws. Lionel Messi werd gepresenteerd, trainde voor het eerst mee bij zijn nieuwe club en als klap op de vuurpijl zorgde hij voor een spectaculair debuut. SoccerNews.nl was overal bij, maar makkelijk was dat niet. De nieuwe club van Messi had maar liefst achthonderd aanmeldingen gekregen van journalisten over heel de wereld, terwijl er in het tijdelijke DRV PNK Stadium maar plek is voor honderd. Verslaggever Jesper Langbroek had het geluk dat hij op het laatste moment werd toegelaten bij de eerste training van Messi en deze kon vastleggen op video. Ook kreeg hij de kans om met de harde kern naar de wedstrijd te kijken, en dat leverde prachtige beelden op.

Fans rennen voor hun grote held

Tientallen fans stonden elke dag buiten het stadion van Inter Miami te wachten om een glimp van Messi op te vangen. De brandende zon of stromende regen weerhield hen niet van een poging om hun held te zien. Hun emoties konden ze daarbij amper bedwingen. Iemand riep dat Messi langs een andere weg zou rijden en meteen sprongen mensen door de bosjes om de beste plek te bemachtigen. Iedereen wist inmiddels in welke auto de aanwinst van Inter Miami reed en dus was het wachten op het grote moment. Toen de poort openging en Messi langsreed, klonk er luid gejuich en geschreeuw. Helaas voor degene die helemaal vanuit Argentinië, Mexico of Nederland waren gekomen, reed de Argentijn snel weg zonder zijn raam te openen. De menigte moest het de eerste dag doen met een begroeting vanuit de auto. Ook boezemvriend Sergio Aguëro, clubeigenaar David Beckham en teamgenoot Sergio Busquets zwaaiden slechts vanuit hun auto naar de fans.

Een kleine fan met veel geluk

De volgende dag ontmoette Langbroek voor de poorten van het trainingscomplex een familie die al vijf dagen op Messi stond te wachten. De jonge Edwin uit Nicaragua werd elke dag om vijf uur ‘s ochtends wakker met de hoop zijn idool te ontmoeten. Zijn doel was om een handtekening op zijn voetbalschoenen te bemachtigen. Tot nu toe had Edwin geen geluk gehad, maar dit werd zijn grote dag. Eerst was hij nog teleurgesteld, omdat Messi langsreed, maar niet stopte, omdat een andere fan zich voor de auto van de wereldkampioen gooide. “Gefeliciteerd met je video. Hij had je omver moeten rijden”, beet een andere toeschouwer die doorgedraaide fan toe. Terwijl Langbroek de teleurgestelde Edwin interviewde, belde diens vader hem op: “Ik heb een handtekening voor je en Messi groet je in een video!” Zijn vader stond op een tactische plek verderop en kreeg Messi zover om te stoppen. Daarna kwam hij terug naar zijn zoon voor een emotionele hereniging. Deze dag zou Edwin nooit meer vergeten.

Een droomdebuut op beeld

Het langverwachte debuut van Messi moest dan nog komen. Helaas had SoccerNews.nl daarvoor geen mediatoegang gekregen, maar onze verslaggever ter plekke wist een ticket te bemachtigen via de harde kern van Inter Miami. Voorafgaand aan de wedstrijd glipte hij samen met de supportersgroep Vice City zelfs het stadion binnen om als eerste het veld te zien. Samen met de Argentijnse Harold, die al zijn geld uitgeeft om Messi overal te volgen, stond Langbroek de hele wedstrijd tussen de fanatieke supporters, die met trommels en trompetten voor een Zuid-Amerikaanse sfeer zorgden.

Alle ogen waren uiteraard gericht op Messi. Eerst op de bank, daarna bij de warming-up en vanaf minuut 52 op het veld. Bij elk balcontact werden de supporters enthousiaster, maar de grote climax kwam in de blessuretijd. Bij een 1-1 stand kreeg Messi een vrije trap. Hij legde de bal klaar, haalde uit en schoot precies in de kruising. De zevenvoudig Gouden Bal-winnaar maakte voor een droomdebuut en bracht zijn fans in de zevende hemel. “Dit is het mooiste moment uit mijn leven”, huilde een Argentijnse fan toen Langbroek hem vroeg wat hij zojuist had meegemaakt. Messi was gearriveerd en bracht waar iedereen op hoopte.

SoccerNews.nl legde elke seconde van Messi’s spectaculaire start in Amerika vast op beeld. Kijk nu naar de video over de Messi Mania in Miami!

Mensen gaan te ver voor een handtekening van Messi

  • Ja, laat hem met rust.
  • Nee, deze fans betalen indirect zijn salaris.
47+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:14
15+
‘Anderlecht klopt aan voor Ajax-talent’
10:00
25+
Hoe Cruijff en Van ’t Schip Mexico op z’n kop zetten met de Hollandse School
09:55
9+
Loting Copa América: topfavorieten loten gunstig
09:42
43+
Been wijst opmerkelijke ‘gevaarlijkste aanvaller’ van Feyenoord aan tegen Volendam
09:28
141+
Derksen en Van der Gijp fileren ‘lastige Ajax-jongen’
09:13
63+
Boscagli geniet van Bosz-ball: “Een feest”
08:55
48+
Perez ziet titelstrijd beslist: “Bijna onmogelijk voor Feyenoord”
08:40
396+
Bergkamp spuwt gal over Ajax-beleid: ‘115 miljoen!’
08:25
77+
Timber over negatief beeld Feyenoord: “Van twee kanten bekijken”
08:10
63+
Giménez geeft titelstrijd met PSV niet op: “Tot de laatste seconden”
07:50
164+
‘Feyenoord opgelicht met zomeraankoop: terugbrengen’
07:33
53+
Trauner over moeizame Feyenoord-zege: “Geen schande”
07:17
121+
Slot haalt positief punt uit zwak optreden Feyenoord: “Dat is wel prettig”
23:44
180+
Zelfspot bij Veerman: “Het is echt verschrikkelijk”
23:22
225+
Paixão wekt verbazing met ‘ongelooflijke schwalbe’
23:09
246+
‘Lucky Feyenoord’: “Wat een slechte wedstrijd”
23:00
134+
Feyenoord sleept tegen FC Volendam zege uit het vuur
22:29
225+
Van Wonderen maakt na PSV-uit pijnlijke constatering
22:16
143+
Bosz wil nog niets weten van landstitel: “Maar best uniek”
21:51
414+
‘De magie is weg bij Feyenoord’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie