Messi scoort winnende doelpunt bij zijn debuut | Verslag vanuit Miami

Lionel Messi heeft op een onvergetelijke manier zijn debuut gemaakt in Amerika. De Argentijnse wereldkampioen viel in bij Inter Miami en schoot in de laatste minuut een vrije trap in de kruising. Het winnende doelpunt bij zijn entree in de Verenigde Staten, alsof het vooraf was uitgetekend. SoccerNews.nl zat in het stadion en doet verslag.

Onvergetelijk debuut van Messi

Het was in de dagen voor de wedstrijd al duidelijk dat Messi niet zou starten. De zevenvoudig Gouden Bal-winnaar trainde na zijn vakantie dinsdag voor het eerst mee met zijn nieuwe club Inter Miami, ook daar was SoccerNews.nl bij. Net als Sergio Busquets begon Messi bij de Leagues Cup-wedstrijd tegen Cruz Azul op de bank, maar het was vrijwel zeker dat de twee zouden invallen.

Inter Miami had Messi hard nodig, want de Mexicaanse tegenstander had de laagvlieger uit de MLS vanaf het begin in de tang. Het is dat keeper Drake Callender een aantal goede reddingen in huis had, anders was het debuut van Messi al verpest voordat het goed en wel was begonnen. Zover kwam het niet. Inter Miami overleefde een storm aan pogingen van Cruz Azul en schoot zelf de eerste de beste kans erin. Vlak voor rust zette Robert Taylor de Amerikanen tegen de verhoudingen in op voorsprong.

In de rust zette Messi zijn eerste stappen op het veld om op te warmen. Het publiek scandeerde al de hele avond zijn naam, maar ging nu nog luider tekeer. Het langverwachte debuut kwam dichterbij. Kort nadat de tweede helft begon, startte Messi met de andere wisselspelers aan een warming-up aan de korte zijde van het veld. Hij groette het publiek met een duimpje omhoog en gaf een signaal aan de coach Gerardo Martino dat hij graag wilde invallen. In minuut 54 stond hij klaar aan de zijkant en onder luid applaus draafde Messi het veld van het PNK DRV Stadium op. Welkom in Miami. Meteen daarna viel ook Busquets in.

Het ultieme moment

De twee oud-spelers van FC Barcelona zochten elkaar nadrukkelijk op. Busquets stuurde Messi meerdere keren diep met lobjes over de verdediging van Cruz Azul. Messi zelf gaf twee steekballen op andere ploeggenonten waarvan niemand anders in het stadion de mogelijkheid zag. Het bracht niet meteen succes. De Mexicaanse tegenstander maakte zelfs gelijk via oud-FC Groningen-aanvaller Uriel Antuna, die vorige week de Gold Cup won.

Na de 1-1 was de wedstrijd in evenwicht. Met Busquets als spelverdeler en Messi als aanspeelpunt bood Inter Miami meer tegenstand dan in de eerste helft. Toch bleef het beslissende doelpunt lange tijd uit. De keeper van Cruz Azul stopte een poging van de Argentijn in een één-op-één. Ook werd een doelpunt van Josef Martínez, met ‘assist’ van Messi, afgekeurd wegens buitenspel. Heel het stadion hoopte op de eerste goal van de debutant, sommige fans hadden er honderden dollars voor betaald om hem te verwelkomen. Messi wachtte tot allerlaatste moment, maar gaf de mensen wat ze wilden.

In de blessuretijd werkten twee verdedigers van Cruz Azul Messi naar de grond. Dat hadden ze beter niet kunnen doen, want de specialist mocht nu een vrije trap nemen op randje zestien. Alsof het in de sterren geschreven stond, schoot Messi de bal onhoudbaar in de kruising. Juichend rende hij naar de cornervlag, terwijl mensen op de tribune over elkaar heen vielen en in huilen uitbarstten. Eén van de beste voetballers aller tijden heeft met een debuut in stijl weer eens geschiedenis geschreven.

Houd de kanalen van SoccerNews.nl in de gaten voor exclusieve video’s van de Messi Mania in Miami!