Verslag vanuit Florida: Messi traint voor het eerst bij Inter Miami

Foto: Verslag vanuit Florida: Messi traint voor het eerst bij Inter Miami

Lionel Messi heeft zijn eerste training bij Inter Miami achter de rug. Dinsdag stond de Argentijnse wereldkampioen samen met Sergio Busquets voor het eerst op het veld van zijn nieuwe club. SoccerNews.nl is in Florida en doet deze week verslag van de Messi Mania.

Hittegolf

Om negen uur lokale tijd kwam de selectie van Inter Miami het veld op voor de trainingssessie onder leiding van Gerardo Martino. Zo’n honderd journalisten kregen toegang om het eerste halfuur te volgen. Alle ogen en camera’s waren gericht op Lionel Messi, die het allemaal wel best leek te vinden. Hij stak een duim omhoog naar de pers en focuste zich op de bal. De training begon met een rondje warmlopen, waarbij Messi opvallend veel in gesprek was met zijn nieuwe aanvalspartner Josef Martínez.

Na de warming-up, die in de hittegolf van Miami amper nodig was, volgde een rondo. Messi bewees bekwaam te zijn in één keer raken en kwam niet in het midden te staan. Busquets maakte wel een foutje en moest even de lummel zijn. De twee nieuwelingen zochten elkaar veel op tijdens de training. Ook tijdens de oefeningen die volgden, liepen de oud-ploeggenoten van FC Barcelona achter elkaar aan. Na wat passen en doorbewegen met hindernissen werd de media vriendelijk verzocht om te vertrekken. Messi trainde nog even door, terwijl Nick Marsman iets verderop met de andere keepers van Inter Miami bezig was.

Fans buiten het stadion

Buiten het stadion stonden zo’n honderd fans te wachten om een glimp van de superster op te vangen. Een dag eerder, op maandag, had Messi zich al bij de club gemeld en was hij bij de entree gestopt om een supporter met een Argentinië-shirt een handtekening te geven. Daar hoopten de mensen vandaag ook op. Sommige fans zijn helemaal vanuit Argentinië gekomen om hun held in Miami te zien. Ze lieten zich niet wegjagen door een flinke regenbui of de onzekerheid wanneer Messi naar buiten zou komen.

Na drie tot vier uur wachten kwamen de eerste sterren het trainingscomplex af. Clubeigenaar David Beckham, Sergio Busquets en Sergio Agüero waren de eersten die langsreden. Even later werd ook de auto van Messi gespot. De Argentijn hield zijn raam dicht, maar zwaaide vanuit de auto naar de gillende menigte. Tijd voor handtekeningen of foto’s was er niet, maar woensdag komt er een nieuwe kans. Dan zal de Messi Mania zich op dezelfde manier ontvouwen.

Inter Miami is een goede keuze van Messi

  • Ja, een leuk avontuur in Amerika.
  • Nee, hij had in Europa moeten blijven.
105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie