‘Opvolger Pioli bij AC Milan lijkt bekend’

Foto: ‘Opvolger Pioli bij AC Milan lijkt bekend’

Stefano Pioli vertrekt aan het einde van dit seizoen bij AC Milan. De Italiaanse coach wist met de club de Serie A te winnen en het tot de halve finale van de Champions League te schoppen. Dit seizoen ging het minder en hoewel zijn contract nog tot medio 2025 loopt, gaan beide partijen deze zomer uit elkaar. Tijdens de zoektocht naar een opvolger voor Pioli werden verschillende namen genoemd. Mark van Bommel leek aanvankelijk een van de kandidaten, maar het team uit Milaan lijkt nu voor Paulo Fonseca te kiezen.

Fonseca vervangt Pioli bij AC Milan

Na meer dan 200 wedstrijden als trainer vertrekt Pioli dus bij Milan. De 51-jarige Portugees staat onder contract bij LOSC Lille als trainer. Aan het einde van dit seizoen loopt zijn contract af, waardoor AC Milan geen geld voor Fonseca hoeft te betalen. Journalist Pedro Almeida is zeker van zijn zaak. De Portugees moet de nieuwe oefenmeester van Tijjani Reijnders worden.

Fonseca wist in Portugal met Porto en Braga een beker te winnen. Daarna vertrok hij naar Shakhtar Donetsk. Bij de Oekraïnse club werd hij drie seizoenen op rij kampioen. Hij wist in die drie seizoenen ook driemaal de beker te winnen en één keer de Oekraïnse supercup. Door deze uitstekende prestaties verdiende hij een baan bij AS Roma, hij is dus geen onbekende in Italië. Na twee seizoenen vertrok hij bij Roma in 2021. Met Lille staat hij nu derde in de Ligue 1.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie