Ajax lijdt eerste puntenverlies van het seizoen tegen Excelsior

Ajax heeft in de tweede wedstrijd van het seizoen tegen Excelsior 2-2 gespeeld. Vlak na rust kwam Excelsior brutaal op voorsprong, maar Davy Klaassen wist uiteindelijk de gelijkmaker nog binnen te werken.

Amsterdammers komen niet verder dan gelijkspel tegen Excelsior

Na een overwinning op Heracles vorige week moet het Ajax van Maurice Steijn nu zien te winnen van Excelsior. Mohamed Kudus verschuift van de rechterflank naar de nummer 10 positie en Carlos Forbs mag als rechtsbuiten gaan beginnen tegen de Rotterdamse ploeg. Verder krijgt Jay Gorter wederom de voorkeur boven Diant Ramaj onder de lat.

Ajax begint vrij goed aan de wedstrijd en Brian Brobbey krijgt vroeg in de wedstrijd al een aantal kansen. Met ruim 65% balbezit in de eerste helft is Ajax erg dominant en lijkt er geen vuiltje aan de lucht te zijn. Nadat Excelsior-verdediger Serano Seymor tijdens de opbouw onder druk wordt gezet door Forbs verliest hij de bal en kan Brobbey alleen op keeper Stijn van Gassel af. Deze keer rondt de spits kalm af en komt Ajax op een verdiende 0-1 voorsprong. Een aantal minuten later denkt Brobbery ook de 0-2 binnen te werken, maar dit doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel.

Blunder Medić zorgt voor gelijkmaker Excelsior

Ajax denkt met een voorsprong de rust in te gaan, maar vlak voor de rust wordt Jakov Medić onder druk gezet tijdens de opbouw in zijn eigen zestienmeter. De Kroaat weet niet waar hij naartoe moet met de bal aangezien er door vier spelers van Excelsior goed druk wordt gezet. In een laatste poging om de bal weg te werken schiet Medić de bal tegen een speler van Excelsior waardoor de bal voor de voeten van Siebe Horemans valt. De rechtsback van de Rotterdammers krijgt geen tijd om na te denken en werkt af als een echte spits. Door deze fout van de Kroatische verdediger komt Excelsior vlak voor rust naast de Amsterdammers. Na rust wordt het nog gekker voor Excelsior en dan weet Nikilas Agrafiotis de 2-1 binnen te werken na een mooie bal van linksbuiten Lazaros Lamprou.

Belangrijk doelpunt Klaassen

Na dit ongelukkige tegendoelpunt gaat Ajax snel opzoek naar de gelijkmaker. Brian Brobbey krijgt meerdere grote kansen om de 2-2 binnen te werken, maar de spits krijgt het niet voor mekaar. Zo mist hij uiteindelijk meerdere grote mogelijkheden om te scoren. Davy Klaassen is ondertussen in de ploeg gekomen voor Carlos Forbs en schiet de belangrijke gelijkmaker binnen. Daarna heeft Klaassen ook nog de 2-3 op zijn voet, maar hij krijgt de bal er niet in. Deze misser van Klaassen is typisch voor de middag van Ajax. De ploeg van Steijn creëert genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen, maar ze krijgen de bal er simpelweg niet in.

Scoreverloop: 0-1 (25′) B.Brobbey, 1-1 (45+1′) S.Horemans, 2-1 (48′) N.Agrafiotis, 2-2 (72′) D.Klaassen