Volgende flater middenmoter Arsenal op bezoek bij Villa

Arsenal heeft de tweede nederlaag in een week tijd geleden. Na de verliesbeurt bij Wolves ging het dit keer mis op bezoek bij Aston Villa. De thuisploeg kwam al na ruim een minuut spelen op voorsprong, een tik waarvan de Londenaren niet wisten te bekomen.

Waar Arsenal de laatste weken de weg omhoog leek gevonden te hebben ging het midweeks mis bij Wolverhampton Wanderers. Toen eindigde de ploeg van Mikel Arteta met negen man door missers van David Luiz en keeper Bernd Leno. Zonder het geschorste duo trad het aan tegen Aston Villa, dat de laatste weken vrij wisselvallig is maar wel aansluiting met de subtop kan houden. De thuisploeg kwam geweldig uit de startblokken: al in de tweede minuut was het bij de eerste kans raak. Arsenal-back Cédric Soares ging in fout, waarna Bertrand Traoré spits Olle Watkins kon bedienen: 1-0. De oud-Ajacied hield wederom een andere oud-Ajacied, Anwar El Ghazi op de bank.

In de openingsfase bleef het bij dit enkele schot op doel. Even later moest Villa-doelman Emiliano Martínez, die afgelopen zomer uitgerekend van Arsenal werd overgenomen, handelend optreden bij een fraaie vrije trap van Granit Xhaka. Arsenal kwam verder tot weinig kansen en ging zo met een achterstand rusten. Ook in het tweede bedrijf wilde het niet bepaald vlotten voor The Gunners, waar Pierre-Emerick Aubameyand en Martin Ödegaard in de ploeg kwamen. Beide ploegen kwamen nog tot een aantal mogelijkheden, maar Arsenal kon weinig aanspraak maken op een punt.

Zo doet Villa goede zaken en wipt het over Tottenham Hotspur heen. Arsenal blijft in de middenmoot staat en moet vrezen dat Leeds United en Southampton hen inhalen.

Scoreverloop: (2′) Watkins 1-0

Een schande dat Arsenal in de middenmoot staat?