Engeland verslaat Oekraïne, IJsland haalt uit

Engeland heeft ook de tweede wedstrijd in de EK-kwalificatiefase in winst omgezet. Oekraïne werd zondagavond simpel opzij gezet op Wembley: 2-0.

Kane scoort wéér

De wedstrijd in Londen begon met een hartverwarmend gebaar. Spelers van Engeland en Oekraïne gingen samen op de foto, inclusief een spandoek met daarop de tekst ‘Peace’. Ook de Nederlandse arbitrage onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük leverde zijn bijdrage aan het statement.

Na het eerste fluitsignaal was Engeland duidelijk de baas. Oekraïne wist meer dan een half uur overeind te blijven, maar tussen de 37ste en veertigste minuut werd de wedstrijd in Brits voordeel beslist. Harry Kane brak de ban op aangeven van Bukayo Saka, die met een fraaie uithaal zelf de 2-0 liet aantekenen.

Met zes punten is Engeland nog foutloos in deze kwalificatie. De eerste wedstrijd werd gewonnen ten koste van Italië, dat later op de avond speelt tegen Malta (uit).

Groep H: Denemarken prutst en gaat onderuit

Denemarken dacht eerder op de dag eveneens een tweede kwalificatiezege te behalen. Op bezoek bij Kazachstan zorgde Rasmus Højlund voor een comfortabele voorsprong, maar in de eindfase ging alles mis. Bakhtiyor Zaynutdinov (strafschop), Askhat Tagybergen en Abat Aymbetov zorgden voor een 3-2 eindstand.

Slovenië heeft de tweede kwalificatiezege wel op zak. Tegen San Marino was dat makkelijker gezegd dan gedaan, maar in de tweede helft werd het gat dan toch geslagen. Benjamin Sesko en een eigen doelpunt van Roberto Di Maio maakten het verschil: 2-0.

Groep J: IJsland haalt uit

Het bezoek aan Liechtenstein is voor IJsland totaal geen probleem gebleken. De eilandbewoners boekten zondagavond een bijzonder eenvoudige zege: 0-7. Verdediger Aron Gunnarsson groeide uit tot dé uitblinker van de avond door driemaal toe te slaan.

Gaat Engeland eindelijk een eindtoernooi winnen?