Zlatan haalt keihard uit naar Guardiola: “Hangt van zijn ego af”

Foto: Zlatan haalt keihard uit naar Guardiola: “Hangt van zijn ego af”

Erling Haaland verpulvert record na record in zijn eerste maanden als spits van Manchester City. Zlatan Ibrahimovic geniet van zijn 22-jarige collega, maar weet niet of alle omstandigheden voor de Noor ideaal zijn.

“Ik hou heel erg van Haaland”, begon Zlatan vol lof bij Canal Plus. “Ik vind hem een zeer intelligente speler. Je zal hem nooit dingen zien doen die hij niet kan. Hij laat zich bijvoorbeeld nooit uitzakken om de bal te gaan ophalen. Hij wacht voor de goal en maakt daar alles af”, omschreef de spits van AC Milan de sterke punten van Haaland.

Ego Guardiola

Zlatan twijfelt echter of Pep Guardiola de juiste trainer is voor Haaland. “Of Guardiola de man is die hem nog sterker zal kunnen maken?”, vraagt hij zich hardop af. “Dat zal afhangen van Guardiola’s ego en of hij bereid is om Haaland groter te laten worden dan hij. In mijn geval wilde hij dat niet laten gebeuren en bij verschillende anderen ook niet.”

Zlatan en Guardiola zijn niet bepaald de beste vrienden. In 2009 haalde de manager de spits naar FC Barcelona, maar het boterde niet tussen de twee. Al na één seizoen vertrok de Scandinaviër weer uit Camp Nou. Hij vertrok op huurbasis naar Milan, waar hij nu op 41-jarige leeftijd nog altijd onder contract staat.

52+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie