Zaakwaarnemer Bergwijn reageert op Bayern München-geruchten

Foto: Zaakwaarnemer Bergwijn reageert op Bayern München-geruchten

Dinsdagavond kwamen plots de geruchten naar buiten dat Bayern München concrete interesse zou hebben in Steven Bergwijn. De zaakwaarnemer van de Ajax-aanvoerder reageert nu op die berichten van ESPN.

Manager Bergwijn ‘kan berichten niet ontkennen’, maar ‘transfer onaannemelijk’

In De Telegraaf wordt Nathan van Kooperen van bureau Muy Manero geciteerd: “Dat kan ik niet ontkennen.” Bergwijn geldt echter louter als plan-b, mocht er geen deal komen met Bryan Zaragoza. De 22-jarige Spanjaard zou in principe na dit seizoen overkomen naar Beieren, maar de Rekordmeister wil hem door de blessures van Kingsley Coman en Serge Gnabry vervroegd verwelkomen. Granada wil daarvoor maar liefst 15 miljoen euro aan compensatie ontvangen.

“Dat is Bayern München, dat in ’alternatief’ Bergwijn een ervaren kracht ziet die er direct kan staan, nu te gortig”, weet clubwatcher Mike Verweij. “Los van de vraag of Bergwijn Ajax zo kort voor het verstrijken van de transferdeadline wil verlaten, is het onaannemelijk dat de Amsterdammers instemmen met het vertrek van hun aanvoerder. Daarnaast werd eerder al bekend dat Ajax – mocht Bergwijn vertrekken – minimaal de aankoopsom terug wil.” Medio 2022 betaalde Ajax nog ruim 30 miljoen euro voor Bergwijn aan Tottenham Hotspur.

‘In de voetballerij weet je nooit wat er kan gebeuren’

De aanvoerder van de Amsterdammers zelf zei al ervan uit te gaan ook volgend seizoen bij Ajax te spelen. “Daar ga ik wel van uit. Ik heb een contract tot 2027, dus dat is logisch.” Al houdt de buitenspeler ook een slag om de arm. “Maar natuurlijk: in de voetballerij weet je nooit wat er kan gebeuren. Ik ben pas 26, dus je houdt natuurlijk alle opties open.”

Zou Ajax een bod van 20 miljoen op Bergwijn moeten accepteren?

  • Ja
  • Nee
247+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie