Willem II slaat grote slag in Doetinchem

Foto: Willem II slaat grote slag in Doetinchem

Willem II heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de strijd om promotie. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie rekende in Doetinchem af met De Graafschap: 0-2.

Tilburgse promotiedroom blijft groeien

Willem II leek dit seizoen freewheelend af te koersen op promotie naar de Eredivisie. De Tilburgers bouwden een serieuze marge op, maar door drie opeenvolgende remises werd de kloof de voorbije weken kleiner en kleiner. Op bezoek bij De Graafschap bleek het zelfvertrouwen echter niet aangetast. Thijs Oosting zorgde al vroeg in de wedstrijd voor een 0-1 voorsprong.

Kort na de theepauze wist Willem II opnieuw toe te slaan. De manschappen van trainer Peter Maes lieten de bal lekker gaan op de vijandelijke helft en uiteindelijk vond Ringo Meerveld de ruimte om heerlijk uit te halen: 0-2. Met die marge werd de avond ook afgesloten op De Vijverberg.

Roda grijpt tweede plaats

Roda JC Kerkrade heeft de tweede plaats weer in handen. De Limburgers moesten die positie vorige week inleveren aan ADO Den Haag, maar een 4-1 zege op FC Dordrecht bracht men vrijdagavond (voorlopig) terug op een directe promotieplaats. Rodney Kongolo, Vaclav Sejk en invaller Joey Muller (tweemaal) maakten het verschil. Shilof Zand scoorde tegen.

NAC geeft zege uit handen

NAC Breda is er niet in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven tot een goed einde te brengen. De Parel van het Zuiden leidde halverwege nog comfortabel dankzij twee doelpunten van Dominik Janosek, waaronder een fraaie vrije trap. Invaller August Priske dacht daar echter anders over en bracht de bezoekers met een dubbelslag weer langszij: 2-2.

Overige uitslagen:
Jong PSV – FC Emmen 3-0
Telstar – Helmond Sport 3-2

Gaat Willem II de KKD-titel pakken?

  • Ja
  • Nee
63+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie