Wieffer heeft Oranje-droom: “Maar nu nog niet realistisch”

Foto: Wieffer heeft Oranje-droom: “Maar nu nog niet realistisch”

Mats Wieffer heeft zich na de winterstop razendsnel opgewerkt tot een vaste basisspeler bij Feyenoord. De middenvelder erkent echter ook dat hij een moeizame start kende bij de Rotterdammers, maar inmiddels vertelt Wieffer flinke stappen te hebben gezet dan durft hij stiekem zelfs groots te dromen.

In gesprek met ESPN geeft Wieffer aan dat hij tevreden is over zijn huidige ontwikkeling. “Dat moet stap voor stap beter worden.” De middenvelder erkent dat hij dit seizoen meer speelt in een defensieve rol. “Dit seizoen wel. Bij mijn vorige clubs was het wel wat aanvallender, hier is het meer controlerend dan ik eerder gespeeld heb. Op zich bevalt dat ook goed hoor.”

Bewijsdrang

Wieffer denkt ook te weten waarom hij een moeilijk begin kende bij Feyenoord. “Toen ik hier net kwam, had ik echt die bewijsdrang om me te laten zien. Ondanks dat ze je krijgt de tijd zeiden, wilde ik zo snel mogelijk laten zien dat ik hier hoor. Daardoor ging het juist niet goed: dan gaf ik soms een verkeerde bal en ging dat weer in mijn hoofd zitten. Nu gaat dat beter en ben ik rustiger.”

De voormalig Excelsior-speler stelt dat hij inmiddels grote stappen heeft gezet. “Ik ben brutaler geworden. Je speelt in het begin toch met grotere spelers en dan blijf ik meer op de achtergrond. Op dat moment laat je de anderen de balletjes spelen. Nu ben ik veeleisender geworden. In de kleine ruimtes ben ik verbeterd, daar had ik vooral in het begin heel veel moeite mee.”

Inhoud kweken

Wieffer ziet nog wel dat hij aan zijn inhoud moet werken om een wedstrijd helemaal vol te kunnen houden. “Ik ben wel een speler met veel loopvermogen, maar ik merk ook dat het in de laatste tien minuten een beetje inzakt. Ik weet niet of dat conditioneel is, dat het nog moet komen of hier ophoudt. Ik denk wel dat als ik conditioneel beter wordt dat die tien minuten er dan wel bij kunnen.”

Nu Wieffer is doorgebroken als basisspeler bij Feyenoord krijgt de middenvelder zelfs al de vraag of hij aan een carrière als Oranje-international denkt. “Dat vind ik wel heel erg hard van stapel lopen. Zeker als je net drie á vier wedstrijden prima speelt. Het zou een droom zijn maar is nu nog niet realistisch.”

Scoort Wieffer tegen PSV?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Wieffer al een kans krijgen in Oranje?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat is nu nog te vroeg
52+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie