Voorbeschouwing: Manchester City wil met vierde zege op Chelsea de titel pakken

Foto: Voorbeschouwing: Manchester City wil met vierde zege op Chelsea de titel pakken

Al drie keer was Manchester City te sterk in een duel met Chelsea dit seizoen. De ploeg van coach Pep Guardiola wil in deze laatste weken het seizoen top afsluiten, met nog drie prijzen. Een vierde zege op de Londenaren betekent sowieso de landstitel. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Manchester City – Chelsea.

Manchester City: teaminfo en vorm

Manchester City kan in de vreemde situatie komen dat het voorafgaand aan deze wedstrijd tegen Chelsea de landstitel al binnen heeft. Als Arsenal een dag eerder niet weet te winnen van Nottingham Forest is het al beslecht. Maar met een voorsprong van vier punten in twee speelrondes, terwijl City nog een wedstrijd extra te spelen heeft, mag het sowieso al duidelijk zijn dat Guardiola en zijn spelers de eindsprint uitstekend voltooid hebben en daarmee Arsenal het nakijken geven.

En dan werd afgelopen week met een eclatante 4-0-zege op Real Madrid ook nog eens de finale van de Champions League bereikt. Voeg daar een finaleplaats in de FA Cup aan toe en in vijf wedstrijden kan City nog drie prijzen pakken. De laatste weken heeft City ook de defensie weten te perfectioneren. Het lukte in de laatste vijf duels namelijk drie keer om de nul te houden. Naast Real Madrid waren West Ham United (3-0) en Everton (4-0) de tegenstanders in die reeks.

Guardiola heeft een vrijwel volledig fitte selectie tot zijn beschikking. De enige speler die een groot vraagteken achter zijn naam heeft is Nathan Aké. De centrumverdediger heeft nog steeds last van zijn dijblessure. Het zou kunnen dat wat spelers rust krijgen vanwege het volle speelschema en zodoende hopen speler als Aymeric Laporte, Phil Foden, Riyad Mahrez en Julián Álvarez op een basisplaats.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Chelsea: teaminfo en vorm

Johan Cruijff zei het ooit al eens in een interview: “Ik heb nog nooit een zak geld een goal zien maken.” Dat adagium kunnen we dit seizoen ook uit de kast halen als we het over Chelsea hebben. Geen enkele club gaf dit seizoen zulke bakken met geld uit voor nieuwe spelers als de Londenaren. En levert dat een titel op? Nee, absoluut niet. Chelsea bivakkeert op de elfde plek en in het allerbeste geval wordt dat nog een eindnotering als nummer tien.

Na Thomas Tuchel en Graham Potter blijkt ook interim-trainer Frank Lampard geen wonderdokter. Voor komend seizoen lijkt Mauricio Pochettino de nieuwe manager te worden. Hij moet een eenheid gaan smeden in Londen. De recente vorm is ook om te huilen. Een 1-3-zege op Bournemouth maakte een einde aan een reeks van zes (!) nederlagen op een rij. Na de overwinning werd dan weer met 2-2 gelijkgespeeld tegen Nottingham Forest, opnieuw een blamage.

Net zo slecht als resultaten is de fitheid van de Chelsea-selectie. Marcus Bettinelli, Ben Chilwell, Reece James, Marc Cucurella, N’Golo Kanté, Mason Mount en Armando Broja zijn allemaal geblesseerd, terwijl het nog onduidelijk is of Kalidou Koulibaly en Mateo Kovačić kunnen spelen. Kepa Arrizabalaga keert mogelijk weer terug onder de lat ten koste van Édouard Mendy, terwijl Noni Madueke hoopt weer in de basis te mogen starten.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat de thuisploeg enorm in het voordeel is, met vijf zeges in de laatste vijf ontmoetingen. Het doelsaldo is met 9-0 dan ook enorm in het voordeel van City. Dit wordt de vierde ontmoeting dit seizoen. In de EFL Cup won de koploper met 2-0, waarna in Londen de Premier League-wedstrijd met 0-1 gewonnen werd en in de FA Cup was die club ook met 4-0 te sterk.

Wedtip Manchester City – Chelsea

Voor deze wedstrijd mag Manchester City zich wellicht al verheugen over een geprolongeerde titel, maar anders wordt dit de kampioenswedstrijd. En er wijst weinig op dat het dan hier niet gaat lukken. Chelsea lijkt in de verste verten niet bij machten om iets te gaan betekenen tegen de koploper. Tip: wedden op ‘Manchester City wint en houdt de nul’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.16 bij Betcity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:47
1+
Bruma: “Dat is misschien mijn wildste verhaal”
12:33
29+
Kroes: “Ik zou hem heel graag terug willen hebben bij Ajax”
12:17
44+
Derksen haalt in VI uit naar bargast: ‘Jij verdient tonnen’
12:00
35+
Mysterie Viktor Fischer: underground en depressie na Ajax-tijd
11:43
0+
‘Opvolger Pioli bij AC Milan lijkt bekend’
11:25
22+
‘Real Madrid verlengd contract van drie dertigers’
11:00
38+
‘Manchester United heeft opvolger Varane gevonden’
10:38
327+
Kroes kraakt beleid Mislintat en wijst spelers aan die niet mogen vertrekken
10:25
45+
Jahanbakhsh kon in 2020 naar PSV: “Ze moesten eerst spelers verkopen”
10:15
136+
Te dikke voetballer in de Champions League finale?
10:00
34+
Moest PSV naar Ibiza gaan? | Vraag van Aad
09:32
74+
‘Terugkeer Zirkzee uitgesloten’
09:06
138+
Ajax heeft vakidioot nodig volgens Alex Kroes
08:51
139+
‘Ajax zet vaart achter aantrekken Farioli’
08:40
23+
Nederland was geen optie voor Lijnders: ‘Ik wilde in het buitenland blijven’
08:24
116+
Alex Kroes terug bij Ajax: “Ik kan me volle bak op het voetbalgedeelte focussen”
23:43
252+
‘Dit is waarom Zirkzee niet naar het EK gaat’
23:29
118+
Nachtmerrie Marten de Roon komt uit
23:27
455+
‘Ajax dumpt grootverdiener’
22:45
491+
Silvano Vos schrok zich dood van Ajax-transfer
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie