Vertrouwen Ten Hag wordt beloond: “Hij is een ster”

Foto: Vertrouwen Ten Hag wordt beloond: “Hij is een ster”

Manchester United wist afgelopen zondag met 3-0 te winnen van West Ham United. De jonge spelers binnen de selectie waren uiteindelijk beslissend voor Erik ten Hag. Analisten Roy Keane en Gary Neville zijn doorgaans kritisch op de ploeg en Ten Hag, maar zijn vol lof over hoe de oefenmeester Kobbie Mainoo beter maakt.

‘Ten Hag had altijd vertrouwen in Mainoo’

In de wedstrijd tegen West Ham United speelde Mainoo een puike wedstrijd. Tijdens de midweekse speelronde van de Premier League was hij tegen Wolverhampton ook al beslissend. In de blessuretijd wist hij United naar een 3-4 overwinning te schieten. Tegen West Ham scoorde hij dan wel niet, maar hij maakte wel indruk op Neville en Keane. De twee zaten bij Sky Sports en zijn zeer te spreken over de ontwikkeling van Mainoo.

“Hij is een intelligente voetballer die de top kan halen. Hij moet nog veel leren, maar hij maakt echt een goede kans.” Roy Keane is dus tevreden over wat hij ziet bij de middenvelder. Neville kijkt echter naar Ten Hag in plaats van Mainoo. “Ik heb me hard gemaakt voor de komst van Sofyan Amrabat, maar Ten Hag wilde voor Mainoo’s blessure aan het begin van het seizoen helemaal geen extra middenvelder. Ik heb begrepen dat als Mainoo niet geblesseerd was geraakt, dat Amrabat niet was gehaald.”

Volgens Neville gaat er dan ook net zo veel lof naar Ten Hag als naar Mainoo zelf. “Ten Hag had vanaf het begin vertrouwen in Mainoo. Hij heeft zowel de kwaliteit als het temperament om in dit soort wedstrijden te spelen. Hij is een ster.”

Heeft Ten Hag met Mainoo een nieuw supertalent?

  • Ja, Mainoo heeft alles om de top te halen
  • Nee, zo speciaal is Mainoo niet
279+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie