Van ‘t Schip legt keuze voor basisdebutant uit

Foto: Van ‘t Schip legt keuze voor basisdebutant uit

Een heugelijk moment voor Jaydon Banel zondagmiddag: de Ajax-aanvaller maakt tegen NEC zijn basisdebuut in de hoofdmacht. Vlak voor de wedstrijd legde trainer John van ‘t Schip uit waarom hij voor de 19-jarige jongeling koos.

Van ‘t Schip legt keuze voor Banel uit

In gesprek met ESPN blikte Van ‘t Schip nog even kort terug op de 2-2 tegen Bodö/Glimt, waar een nederlaag lang in de lucht hing. “We wisten dat zij heel sterk waren op de counter, en daar hebben we ons toch een beetje laten verrassen. Maar goed, dit is weer een andere wedstrijd. We hebben ook weer andere spelers die er in staan. Dat is geanalyseerd, en we zijn doorgegaan richting de wedstrijd tegen NEC.”

Twijfelgevallen

Binnen de Ajax-selectie hadden de heel wat spelers te maken met de nodige pijntjes. Devyne Rensch, Jordan Henderson en Brian Brobbey startten gewoon in de basis, terwijl het duel voor Steven Berghuis te vroeg kwam. “Niet zo veel tijd voor gehad natuurlijk, omdat er maar twee dagen tussen zat. Berghuis was eigenlijk al vrij snel dubieus, twijfelachtig of hij het zou halen. Uiteindelijk is gebleken dat het toch te risicovol was om hem eventueel vandaag te laten spelen. Ik denk dat het belangrijk is dat we hem fit krijgen voor de komende wedstrijden.”

Banel krijgt voor het eerst de kans in de basis. Van ‘t Schip verkiest hem boven Carlos Forbs en Chuba Akpo. “Hij doet het goed in het tweede, hij traint al heel vaak met ons mee. Hij is superfit, is meer een balvastere speler dan Carlos, die veel op snelheid diep moet worden gezocht. Banel heeft eigenlijk beiden, maar is natuurlijk nog niet veel aan spelen toegekomen in het eerste, maar ook in zijn werkarbeid brengt hij altijd heel veel. Dus we geven hem nu de kans”, legde de oefenmeester uit.

Verwacht je veel van Banel?

  • 100%!
  • Nog niet direct…
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie